Oväntade utgifter

20 November, 2013

Smslån » Nyheter » Oväntade utgifter

Någon gång i livet drabbas de flesta av oväntade utgifter. Det kan handla om att en tand har gått sönder och du måste gå till tandläkaren, vilket kan kosta flera tusenlappar.

Eller så blir sjukskriven under en period och måste klara dig på en mindre inkomst. Oavsett anledning till att din ekonomi förändras, så är det alltid en jobbig situation.

Bra med sparkonto

Bästa sättet att skydda sig mot oväntade utgifter är att ha en buffert. Att varje månad lägga undan ett visst antal kronor gör att du inte kommer påverkas lika mycket om du råkar över en kostnad som du måste betala för utöver det vanliga. Sen är det klart att det är enkelt att vara efterklok, och kanske har du redan drabbats av den oväntade utgiften, och funderar nu över hur du ska lösa den. Om du vet att du kommer att få in nya pengar kan du självklart välja att ta ett lån här hos oss, och på så vis rädda situationen. Kanske har du en räkning som du har missat, vilken nu har gått till inkasso och måste betalas innan den går vidare till kronofogden. Då kan det helt klart vara värt att ta ett lån för att undvika det. Och till nästa månad kan du då påbörja ditt sparande, så att du undviker att hamna i samma situation igen.

Undvik småköp och se om du har något att sälja

Vad du också kan göra när en oväntad utgift kommer på besök, är att hålla in på utgifterna. Många inser inte hur mycket pengar de lägger på småsaker såsom kaffe, godis och luncher på stan. Genom att minska dessa kommer du att kunna spara mycket pengar, och med det kanske den oväntade utgiften inte tar lika hårt. Det är också smart att se över om du har någonting av värde som du kan sälja, för att underlätta situationen.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade