Oväntade utgifter

Någon gång i livet drabbas de flesta av oväntade utgifter. Det kan handla om att en tand har gått sönder och du måste gå till tandläkaren, vilket kan kosta flera tusenlappar.

Eller så blir sjukskriven under en period och måste klara dig på en mindre inkomst. Oavsett anledning till att din ekonomi förändras, så är det alltid en jobbig situation.

Bra med sparkonto

Bästa sättet att skydda sig mot oväntade utgifter är att ha en buffert. Att varje månad lägga undan ett visst antal kronor gör att du inte kommer påverkas lika mycket om du råkar över en kostnad som du måste betala för utöver det vanliga. Sen är det klart att det är enkelt att vara efterklok, och kanske har du redan drabbats av den oväntade utgiften, och funderar nu över hur du ska lösa den. Om du vet att du kommer att få in nya pengar kan du självklart välja att ta ett lån här hos oss, och på så vis rädda situationen. Kanske har du en räkning som du har missat, vilken nu har gått till inkasso och måste betalas innan den går vidare till kronofogden. Då kan det helt klart vara värt att ta ett lån för att undvika det. Och till nästa månad kan du då påbörja ditt sparande, så att du undviker att hamna i samma situation igen.

Undvik småköp och se om du har något att sälja

Vad du också kan göra när en oväntad utgift kommer på besök, är att hålla in på utgifterna. Många inser inte hur mycket pengar de lägger på småsaker såsom kaffe, godis och luncher på stan. Genom att minska dessa kommer du att kunna spara mycket pengar, och med det kanske den oväntade utgiften inte tar lika hårt. Det är också smart att se över om du har någonting av värde som du kan sälja, för att underlätta situationen.

Publicerad: 20 november, 2013

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu