Minska hushållets kostnader - | Smspengar

Minska hushållets kostnader

3 May, 2012

Smslån » Nyheter » Minska hushållets kostnader

En stor grund till hur väl din ekonomi fungerar bygger på hur stor kunskap du har över vart pengarna tar vägen och vad det är i vardagen som verkligen kostar. Ett lyckat koncept till att minska dina kostnader är därför att ha så bra koll som möjligt och se till att täcka de hål där onödigt mycket pengar försvinner varje månad.

Maten- En stor kostnad

Maten är en av de större kostnaderna varje månad, speciellt för ett hushåll med fler medlemmar. Att lägga ner mindre pengar på maten kan man bland annat göra genom att:

  1. Anpassa matkorgen och veckans maträtter efter de varor som för tillfället är satta på extrapriser och finns på kampanj ute i butikerna.
  2. Planera vilka rätter som ska lagas under veckan, för att minska impulsköpen.
  3. Använd den mat som finns hemma i frysen och i skafferiet. Laga maten hemma istället för att äta ute, och se till att det också blir kvar till matlådor till dagen efter.

Betala dina räkningar i tid

Att skjuta upp betalningarna och tänka att man ska ta tag i dem senare, är kostsamt och kommer att göra situationen ännu värre. Vet man med sig att man kommer att ha svårt att betala sina räkningar till de företag där man har skulder, är den bästa lösningen att höra av sig direkt till dem. Har man en dialog med företagen går det ofta att lösa situationen. Möjligheter kan vara att skapa en avbetalningsplan, betala en mindre summa under en längre tid eller att skjuta upp betalningsdagen. Möjligheten till att lösa situationen skapas dock bara om man tänker på att höra av sig i god tid till företagen, aldrig genom att helt strunta i att betala.

Umgås smart med vänner

Är nöje och att umgås med vänner en stor utgiftspost är det här man kan spara pengar. Att gå ut med vänner för att äta mat och dricka kostar en del pengar. Ett billigare alternativ är att istället ses hemma och laga mat tillsammans, eller låta alla ta med sig något till matbordet när man ses.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade