Maximera chansen för en lyckad resa

24 January, 2012

Smslån » Nyheter » Maximera chansen för en lyckad resa

Det är inte alltid den semesterresa som man har sparat länge inför blir precis så som den målades upp på resebolagets hemsida. I värsta fall kan ens efterlängtade resa sluta i en situation där inga löften verkar hållas. Men det finns sätt att för dig som konsument undvika riskerna och istället öka chanserna för att resan blir så bra som möjligt.

Framför eventuella klagomål direkt

Saker kan alltid gå fel och missförstånd kan lätt skapas. Men för att ens researrangörer ska få en chans till att rätta till problemen, och du ska få chansen till att få en bra upplevelse är det viktigt att man framför sina klagomål direkt på plats. Är resebolaget seriöst har de också en ambition till att kunderna ska vara nöjda.

Försäkring och avbeställningsskydd

Innan resan bör du som kund läsa igenom den skriftliga informationen för att se om det är några oklarheter, felaktigheter eller om någon information saknas. På så sätt blir det inte bara lättare att framföra klagomål om något väl skulle hända. Det skapar också en chans till att rätta till eventuella fel redan innan resan. Ytterligare viktiga punkter är dels att se till att man har en täckande försäkring, antingen via ens hemförsäkring eller i en kompletterande reseförsäkring. En sak som i vissa fall ingår i ens hemförsäkring är ett avbeställningsskydd, något som man kan komma att ha användning för. Ingår inte avbeställningsskyddet i ens hemförsäkring behöver man ta ett beslut om man ska ordna det vid sidan av, tillsammans med resebolaget.

Upplevelser utöver det vanliga

Har man modet att resa till platser utanför de klassiska charter-områdena så finns chansen att få ta del av sevärdheter som blir till reseminnen utöver det vanliga. Länder som Costa Rica, Mexico eller Malaysia är ännu inga klassiska resmål för svenska turister men har mycket att erbjuda.  I Malaysia finns inte bara den orörda djungel-upplevelsen för den som vill se en natur långt utöver det vanliga och den vi har i Sverige. Under en resa i Mexico bör man inte missa de stränder som många gånger har prisats som världens vackraste. En av dem är stranden Tulum, en del av sträckan längst kusten Riviera Maya, på Yucatánhalvön. För att uppleva stranden på bästa sätt kan man här välja sitt boende på något av de hotell som ligger i närheten eller bo i bungalows direkt på stranden.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade