Maxa avdragen i deklarationen

1 April, 2017

Smslån » Nyheter » Maxa avdragen i deklarationen

Det är deklarationsdags och många svenskar förbereder sig för att skicka in den slutgiltiga versionen med avdrag och försök till sådana. Vad är egentligen bra att tänka på? Och vad för avdrag kan du göra som du kanske inte vet om?

För en hel del innebär deklarationen bara en liten administration i vardagen som man bara vill bli klar med fort. För andra är det ett tillfälle att prova göra så många avdrag som möjligt och testa om det fungerar och går igenom. Oavsett var du befinner dig i skalan kan det vara värt att läsa på om några av de avdrag som du kan ha rätt att göra.

 

Håll utkik efter dessa avdragsmöjligheter

Under vissa förutsättningar kan du göra en hel del avdrag som du kanske inte tänker på i första taget, men som kan göra att du får tillbaka en del på skatten när deklarationen slutligen skickats in. Några av dessa avdrag kan vara:

 

  • Avdrag för resor till jobbet, för den del av dina utgifter som överstiger 10 000 kronor under inkomståret innan. Den överskjutande delen får du avdrag för.
  • Avdrag för eget arbetsrum, om du inte erbjuds arbetsrum utan måste arbeta hemifrån kan du ha rätt till avdrag för kostnader avseende ström, värme och städning. Om arbetsgivaren i stället hyr ett utrymme i din bostad ska du deklarera hyran som kapitalinkomst.
  • Avdrag för nödvändiga tidningar, som du behöver för att till exempel kunna sköta ditt arbete. Kan dock inte vara vanliga dags- eller kvällstidningar.
  • Uthyrning av bostad, om du har hyrt ut bostaden får du göra ett schablonavdrag på 40 000 kronor. Gäller det ett småhus uppgår avdraget till hela 20 procent av hyresintäkten.

 

Sedan finns det även avdrag du kan göra för arbete på annan ort, för hemresor där du reser längre än fem mil efter övernattning på jobborten. Du kan även dra av aktieförlust mot vinst och bostadsvinst. Du kan dessutom göra skatteavdrag på lån.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade