Många väljer att sälja oönskade julklappar - | Smspengar

Många väljer att sälja oönskade julklappar

10 January, 2013

Smslån » Nyheter » Många väljer att sälja oönskade julklappar

Julhandel är för handel ett viktigt och en helt avgörande period under året. Det är inte ovanligt att försäljningen under julen motsvarar eller är större än den försäljning man har under resten av året. För privatpersoner har julklappar som man inte har någon användning för, blivit ett sätt att få lite extra pengar i plånboken i mellandagarna.

Julklappar till salu

Allt fler svenskar väljer att försöka få tillbaka pengar på oönskade och felinköpta julklappar, genom att sälja dem vidare på annonseringssajter på nätet. Att ge bort julklappar känns för många som ett måste, även fast man känner sig osäker på vad man kan ge bort. Att be om kvittot för en julklapp som man redan har hemma eller vet att man inte kommer att använda, kan kännas svårt. Istället för att ställa fram vasen från moster under de tillfällen då hon kommer på besök, är det fler svenskar som inte längre låtsas utan istället väljer att sälja dem vidare.

Ett sätt att få lite pengar över

Att sälja sina julklappar är en chans till att få kontanter. Antingen till att spara till senare eller för att kunna handla det som man verkligen vill ha. Har man tur kan man hitta det man köper på julrean, och på så sätt faktiskt få mer för pengarna. Vill man kunna få ut så mycket av sina julklappar, är det bra om produkterna finns i obrutna förpackningar, och att produkterna inte har hunnit användas.

Kollar man på vad det är för typer av produkter som läggs ut på annonser för försäljning online kan man se ett antal trender. En av de vanligaste sakerna att välja sälja vidare är produkter inom kategorin hemelektronik.

Vad önskar vi oss då egentligen?

Vad kan man köpa för att undvika att ens egna julklappar som man gett bort, ska hamna till försäljning på nätet under nästa år? Några av de saker som vi uppskattar och inte kan tänka oss att ge eller sälja vidare är presenter som pengar, presenter från barn, presentkort, upplevelser och resor. Information som kan vara värd att minnas, om man vill fortsätta att hålla sig populär bland sina släktingar även under nästkommande julfirande.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade