Lättare att förstå ekonominyheter - | Smspengar

Lättare att förstå ekonominyheter

15 August, 2015

Smslån » Nyheter » Lättare att förstå ekonominyheter

Att ha god koll på sin ekonomi är något som vi på Smspengar anser är något bland det viktigaste en person kan ha – speciellt nu som världsekonomin är i gungning på grund av olika börsfall. Därför vill vi idag tipsa om hur du enkelt kan hålla koll på vad som händer såväl i världen som hur detta kan komma att påverka din privatekonomi och det är genom den nya nyhets- och ekonomisajten dinapengar.se som Dagens Industri och Expressen startat tillsammans.

När det kommer till att ha tillgång till relevant information om vad som händer och sker med såväl den inhemska som den internationella ekonomiutvecklingen finns flera bra nyhetssajter att ta del av helt gratis. Men något som ofta är problematiskt med dessa sajter är att de slänger sig med facktermer, krånglig statistik och svårförståeliga uttalande från diverse ekonomiexperter och professorer som inte alla gånger är så enkla att tyda – något vi på Smspengar tycker är tråkigt. Ekonomi är nämligen något som alla hushåll bör ha god kontroll över och just därför är det viktigt att all relevant information om ekonomiutveckling och näringsliv är enkel att få grepp om. Och detta är vad de två tidningsjättarna Expressen och ekonomitidningen Dagens Industri valt att försöka råda bot på genom att tillsammans lansera sajten www.dinapengar.se. Här vill man göra ekonomi tillgängligt och begripligt för alla och fokus vilar på nyheter rörande privatekonomi inom områdena bostad, pension, försäkringar, sparande, aktier och börs samt relevanta världsekonominyheter.

Ett bra initiativ

Vi på Smspengar tycker att detta initiativ är positivt, speciellt med tanke på rådande oroheter gällande världens ekonomiska situation med allt från antågande bostadskris i Sverige till börsfall på såväl den inhemska som utländska börsen vilka båda två påverkar svenskt näringsliv – som därför även påverkar hushållens ekonomi med allt från höjd ränta till stigande bostadspriser, som alla bör ha koll på, vilket är varför vi på Smspengar välkomnar denna nya nyhetssajt.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade