Läs gärna våra villkor - | Smspengar

Läs gärna våra villkor

24 October, 2014

Smslån » Nyheter » Läs gärna våra villkor

Tidigare har vi skrivit om vad som är bra att ha i åtanke när du behöver låna pengar. Vi har exempelvis lyft fram att det kan vara bra att undvika lån till konsumtion (måste du verkligen låna pengar för att köpa det du vill ha, eller kan det vänta tills du har fått in lönen?). I artikeln lyfte vi också vikten av att vara säker på att en har pengar att återbetala lånet med, eftersom det annars kan bli stora svårigheter för ens ekonomiska situation.

Viktigt vid lån

En sak, och kanske en av de viktigaste sakerna att se till vid lån, är vikten av att välja rätt låneföretag. Då bör du exempelvis att se till den effektiva räntan, som visar på vad den fullständiga kostnaden – inklusive eventuella extraavgifter, landar på istället för bara se till den faktiska räntan på lånet. Utöver den effektiva räntan är det också viktigt att du som lånetagare, innan du tar ditt lån, även läser genom låneföretagets villkor. Där kan du säkerställa om det är ett seriöst låneföretag samt läsa dig in dig på vad som krävs av dig som låntagare och även vad låneföretaget och långivaren är skyldiga till.

Våra villkor

Att vara tydliga med vad som gäller när det är dags för att låna pengar har alltid varit viktigt för oss på Smspengar. Det är också därför som vi har gjort det enkelt för dig att läsa igenom de villkor vi har. Vi ser gärna att du som kund läser dessa ordentligt innan du tar ditt lån, och du hittar våra villkor här.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade