Låna 600 000 – Allt du behöver veta

1 December, 2023

Smslån » Nyheter » Låna 600 000 – Allt du behöver veta

Att låna pengar kan kännas som en stor utmaning. Det finns så mycket att tänka på, som räntor, villkor och återbetalningstider. Men ibland är det nödvändigt att låna pengar för att finansiera stora inköp eller för att betala av befintliga lån. Många storbanker och även nischbanker erbjuder privatlån upp till så stora belopp som 600 000 kr. Efter det är det andra typer av lån som tar vid, exempelvis bolån. 

När är det fördelaktigt att låna 600 000?

Att låna 600 000 kr kan vara en nödvändighet i vissa situationer som att köpa en bostad eller investera i en affärsidé. Om du planerar att köpa en bostad kan ett lån på 600 000 kr hjälpa dig att täcka en del av insatsen, vilket gör det möjligt för dig att köpa ett hem som du annars inte skulle ha råd med. Om du har en affärsidé som du tror starkt på kan ett stort privatlån hjälpa dig att finansiera projektet och möjliggöra tillväxt för ditt företag.

Du kan också använda summan till följande exempel:

 • Till en påkostad renovering
 • För att samla flera lån i ett
 • För att lösa en stor skuld
 • Finansiering av en jorden runt-resa eller liknande

Låna 600 000 kr i privatlån – detta gäller

Ett 600 000 kr privatlån är ett lån som beviljas till en person och inte till ett företag. Detta lån kan användas till vad som helst och är vanligtvis osäkrat, vilket betyder att det inte finns någon säkerhet kopplad till lånet. Det innebär också att räntorna är högre än på ett säkrat lån.

 • För att få ett 600 000 kr privatlån behöver du ha en stabil ekonomi 
 • En bra kreditvärdighet är nyckeln till ett större privatlån med schyssta villkor och bra ränta
 • Du behöver ofta ha en fast inkomst från till exempel en fast anställning 
 • Du ska inte ha en aktuell skuld hos Kronofogden
 • Du måste normalt inte ha en medsökande för ett lån på 600000 men det gynnar dig naturligtvis om du har det

Låna stora summor med UC

När du ansöker om ett så stort lån som 600 000 kr kommer kreditgivaren att vilja ha information om din kreditvärdighet för att bedöma om du är en lämplig kandidat för lånet. För att göra detta kan de använda sig av UC (Upplysningscentralen), en av de största kreditupplysningsföretagen i Sverige. UC samlar in och sammanställer information från olika källor såsom banker och kreditinstitut för att ge en bedömning av din kreditvärdighet. 

Oftast används alternativa kreditupplysningsföretag när det rör sig om mindre summor som upp till 30 000 kr. Men handlar lånet om ett så stort belopp som 600 000 så kan du vara rätt så säker på att det är UC som används. 

Var kan jag låna 600000 kr?

Det finns flera alternativ när det gäller ett lån på 600000 kr. Banker och kreditinstitut erbjuder vanligtvis lån upp till denna summa men många nischade banker sträcker sig till lite lägre belopp som 300 000 eller liknande. 

Vad ska jag tänka på innan jag lånar 600 000 kr?

Innan du tar ett stort lån är det viktigt att du funderar över din ekonomi. Kan du verkligen ha råd med att betala tillbaka lånet varje månad? Tänk också på att räntan kommer att öka din månadskostnad. Se till att du förstår alla villkor och avgifter innan du tar ett lån.

Det är också viktigt att jämföra olika lån och räntor innan du bestämmer dig för en långivare. Jämför villkor och räntor från olika banker och kreditinstitut och se till att du väljer det lån som passar dig bäst.

Välj Smspengar för mindre belopp

Om du behöver en mindre summa pengar kan Smspengar vara ett alternativ. Vi erbjuder smslån och kontokredit upp till en summa av 30 000 kr. Ett smslån är ett korttidslån som vanligtvis behöver betalas tillbaka inom 30-90 dagar. En kontokredit är ett lån där du kan ta ut pengar när du behöver det och betalar tillbaka över en längre tid. Ett smidigt alternativ som innebär att du bara betalar ränta på dina faktiska uttag.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade