Läge att göra smarta affärer

16 January, 2012

Smslån » Nyheter » Läge att göra smarta affärer

Tillhör du en av dem som återigen fick de hemmastickade raggsockorna i paketen under granen- även fast överenskommelsen från början var att strunta i julklappar i år? Att få tid under julen till att umgås med sin familj och bara vara ledig är vad många anses vara den överlägset bästa julklappen. Ledig tid med familjen kan dock vara svårt att slå in i ett paket och lägga under granen. Oavsett hur man själv ser på julen är det i många fall de inslagna paketen som i stunden räknas.

Handel tar fart under reorna

Även om årets julklappshandel aldrig slog igenom med den kraft som detaljhandel hoppats på, riktas nu hoppet mot att reorna ska gå ut stark istället. Något som många butiker nu vittnar om är fallet. Den tröga hösten är ett minne blott, precis som Europas skuldkris och den gröna julen som alla var anledningar till att handel tidigare i år aldrig tog fart. Nu shoppar vi loss på reorna och de nedsatta priserna ute i butikerna istället.

Fynda smart

Att få kvittot för sådana julklappar som man vet aldrig kommer komma till användning är ett smart sätt till att få pengar över för att köpa det man verkligen vill ha på de olika reorna istället. Men att handla mycket av det som man stöter på i butikerna bara för att varorna är kraftigt nedsatta i pris kan i längden bli en dålig affär för dig som inte bara vill fynda utan dessutom hitta produkter som faktiskt kommer att komma till användning i hemmet. Dessutom kan ett sådant beteende bli en tråkig syn i hushållskassan. Som tur är, för alla oss som känner sig osäkra kring vad som kan räknas som ett riktigt fynd, finns det några grundläggande utgångspunkter att stödja sig mot:

  • Bestäm vilka varor du är intresserad av redan innan du ger dig ut i butikerna. På så sätt minskar risken för att du ska komma hem med varor som aldrig kommer att användas.
  • Utgå från vad du behöver, vad du verkligen vill köpa och hur mycket du är villig att betala för varan innan köpbeslutet.
  • Kom ihåg att spara kvittona för de varor som köps, även om de är köpta på rea eller till nedsatt pris. Visar det sig vara något fel har man rätt att reklamera en vara även om den är köpt till ett lägre pris än det ordinarie.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade