Kunderna flyr storbanken | Smspengar

Kunderna flyr storbanken

5 October, 2017

Smslån » Nyheter » Kunderna flyr storbanken

Det är bistra tider för den svenska storbanken Nordea. Nu har den stora bankkoncernen gjort allvar av sitt hot att lämna Sverige, inom ett fåtal år beräknas flytten ske och det till grannlandet Finland. Hur reagerar egentligen de svenska kunderna?

En av de största nyheterna inom ekonomi för närvarande är den svenska banken Nordeas drastiska beslut att flytta sin hemvist till Helsingfors och Finland. Vad är egentligen anledningen till att banken bestämt sig att flytta och hur reagerar de svenska lånekunderna egentligen?

I ett pressmeddelande meddelade nyligen Nordea att huvudkontoret flyttar till Finland. All verksamhet i Norden kommer förbli densamma för alla kunder och i den dagliga verksamheten på bankerna. Det ska endast vara ett litet antal medarbetare som påverkas av flytten.

Kundflykt i vakan av beskedet

Vd:n Caspar von Koskull har tidigare betonat att han inte tror att kunder kommer lämna banken i ett stort antal. Han menar också att flytten har varit ett lätt beslut att ta och det för att det är ett strategiskt steg mot lägre avgifter och större vinster för banken.

Dock har inte reaktionerna låtit vänta på sig. Handelsanställdas förbund har till exempel redan hunnit meddela att man omgående avslutar alla sina affärer med banken och flyttar placeringar på en halv miljard kronor samt ser över övriga samarbeten. Fackförbundet Kommunal kom med liknande reaktioner från sin förbundsstyrelse. Det är inte bara fackförbund med medlemmar som flyttar, det är även ett stort antal kunder som valt att flytta sina bolån från den stora banken. Redan har kunder med gemensamma bolån på över 1,1 miljarder kronor ansökt om att flytta från Nordea till andra banker.

Det återstår att se hur detta kommer påverka storbanken.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade