Kunderna flyr storbanken

5 October, 2017

Smslån » Nyheter » Kunderna flyr storbanken

Det är bistra tider för den svenska storbanken Nordea. Nu har den stora bankkoncernen gjort allvar av sitt hot att lämna Sverige, inom ett fåtal år beräknas flytten ske och det till grannlandet Finland. Hur reagerar egentligen de svenska kunderna?

En av de största nyheterna inom ekonomi för närvarande är den svenska banken Nordeas drastiska beslut att flytta sin hemvist till Helsingfors och Finland. Vad är egentligen anledningen till att banken bestämt sig att flytta och hur reagerar de svenska lånekunderna egentligen?

I ett pressmeddelande meddelade nyligen Nordea att huvudkontoret flyttar till Finland. All verksamhet i Norden kommer förbli densamma för alla kunder och i den dagliga verksamheten på bankerna. Det ska endast vara ett litet antal medarbetare som påverkas av flytten.

Kundflykt i vakan av beskedet

Vd:n Caspar von Koskull har tidigare betonat att han inte tror att kunder kommer lämna banken i ett stort antal. Han menar också att flytten har varit ett lätt beslut att ta och det för att det är ett strategiskt steg mot lägre avgifter och större vinster för banken.

Dock har inte reaktionerna låtit vänta på sig. Handelsanställdas förbund har till exempel redan hunnit meddela att man omgående avslutar alla sina affärer med banken och flyttar placeringar på en halv miljard kronor samt ser över övriga samarbeten. Fackförbundet Kommunal kom med liknande reaktioner från sin förbundsstyrelse. Det är inte bara fackförbund med medlemmar som flyttar, det är även ett stort antal kunder som valt att flytta sina bolån från den stora banken. Redan har kunder med gemensamma bolån på över 1,1 miljarder kronor ansökt om att flytta från Nordea till andra banker.

Det återstår att se hur detta kommer påverka storbanken.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade