Krav för att låna

8 July, 2014

Smslån » Nyheter » Krav för att låna

Det finns en del krav som ställs på dig som kund. Detta för din egen säkerhet. Vi på Smspengar ser till vikten i att kunna vara säker i sitt lånande, och genom att ställa krav – både på dig som kund och genom att följa de krav som finns på oss som låneföretag, minskar risken för problematik med lån i framtiden. 

Vad är det för krav vi ställer?

Vi har som sagt en del kriterier som du bör uppfylla för att kunna ta ett lån. Till att börja med vill vi att du har en tillräcklig sammanräknad deklarerad inkomst (din inkomst före skatt, minus ett eventuellt underskott av kapital). Den måste ligga på minst 50 000 kr i Sverige det senaste deklarationsåret. Vi ser också till att du har tillräckliga marginaler för att betala tillbaka ditt lån, detta enligt konsumentverkets riktlinjer för kreditgivning där dina inkomster och dina utgifter kontrolleras. Ett krav är också att du inte har några aktiva ärenden hos kronofogden. Utöver detta behöver du också ha ett svenskt bankkonto som tillhör dig, en giltig mejladress, vara bokförd i Sverige sedan minst två år tillbaka och inte ha skyddad identitet eller adress.

Betalningsanmärkning

Många tror att i och med en betalningsanmärkning finns det inga möjligheter att ta ett lån. Så arbetar inte vi, utan ser till att alla har möjlighet till en ny chans. Du kan med andra ord låna av oss trots tidigare anmärkningar, men då höjs också kraven på din inkomst.

Alla dessa krav är för din säkerhet som låntagare, och för att vi som låneföretag ska vara säkra på att du kan betala tillbaka de pengar vi lånar dig. Genom att ställa krav på våra kunder kan vi skydda personer från att ta lån som inte kan återbetalas. Vi hoppas att dessa krav gör dig som kund lugn i ditt lånande, och om det återstår några frågor kring detta – eller någonting annat relaterande vår verksamhet, är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Ovan information gäller ej sedan 2018-09-01, vänligen besök våra krav för aktuell information

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade