Korttidslån – Låna pengar kort tid

7 September, 2022

Smslån » Nyheter » Korttidslån – Låna pengar kort tid

Korttidslån

Vid oväntade utgifter behöver man ibland ta ett lån för att kunna finansiera dem. Det kan kännas lite onödigt att ta ett privatlån med löptider längre än 1 år. Därför kan ett korttidslån vara mer aktuellt i det här läget. Ett korttidslån är ett lån som du tar under en kortare period som ska återbetalas på kort tid. Du lånar en mindre summa pengar och har möjlighet att betala tillbaka lånet redan månaden efter. De korttidslån som erbjuds idag är vanligen från långivare som finns på nätet.

 

Att ansöka om korttidslån på nätet är snabbt och enkelt. Du behöver inte besöka ett bankkontor utan kan på ett smidigt sätt göra det direkt via din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Korttidslån på nätet ska gå snabbt. Det är ett mindre lån utan säkerhet och du får snabbt svar på den ansökan du skickat in. Det som gäller sedan är att summan ska återbetalas under en kortare period. Beroende på hur stort belopp du har valt att låna och vilken återbetalningstid du har valt, kan du behöva betala tillbaka lånet inom 30-90 dagar.

Korttidslån utan UC och säkerhet hos Smspengar

Vi på Smspengar erbjuder korttidslån utan UC och säkerhet. Ett korttidslån utan UC innebär att du ansöker om lån och när en kreditupplysning görs registreras den inte hos UC. Vilket betyder att ditt kreditbetyg hos UC inte påverkas. När du ansöker om ett kort lån görs det fortfarande en upplysning. Detta görs eftersom att långivare tar en risk när de lånar ut pengar och behöver någon form av bedömningsunderlag för att kunna avgöra om personen som ansöker om lånet kommer ha möjlighet att betala tillbaka. Kreditupplysningen som görs kommer inte heller att påverkas av de tidigare upplysningar som finns registrerade hos UC.

Att ta ett korttidslån utan säkerhet betyder att du som låntagare inte behöver lämna någon form av säkerhet för lånet och du behöver inte ange vad pengarna du lånar ska användas till. Att lämna säkerhet betyder att du lämnar pant för att få låna pengar. Det kan till exempel vara en bostad eller en bil. Vid ett korttidslån avgörs istället beslutet endast på din kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka pengarna.

 

När passar ett kort lån?

När en oväntad utgift plötsligt kommer och du behöver ta ett korttidslån som till exempel ett smslån eller en onlinekredit får du pengarna utbetalda väldigt snabbt. Men ett korttidslån bör du se som en temporär lösning om det är så att du behöver ta ett mindre lån under en kort tid. Vet du att du snart ska få pengar men du har räkningar eller andra oväntade utgifter som måste betalas innan du hinner få pengar är ett korttidslån ett bra alternativ. Det kan till exempel röra sig om ett oväntat tandläkarbesök eller annan typ av faktura som du inte räknat med att få.

 

Att ta ett korttidslån och veta att du inte har möjlighet att betala tillbaka i tid gör att du riskerar att få en betalningsanmärkning. Att få en betalningsanmärkning kommer att påverka möjligheten för framtida lån och det kan även vara besvärligt att få till exempel hyreskontrakt eller abonnemang.

Snabb utbetalning med Smspengar

En av fördelarna med ett korttidslån hos oss på Smspengar är att vi erbjuder korta lån med möjligheten att få pengarna utbetalda på direkten. Så fort din ansökan för ett korttidslån har blivit godkänd hos oss betalas dina pengarna ut till dig. Detta brukar oftast ske inom 24 timmar.

 

Är du i behov av pengar snabbt och inte har möjlighet att vänta kan alltså lån kort tid vara en bra lösning. Du får möjlighet att låna pengar kort tid och så fort du har fått in pengar igen kan du betala tillbaka. På så sätt slipper du längre löptider och du kan låna den summa som du är i behov av för tillfället.

Ansöka om korttidslån på nätet

Att ansöka om korttidslån här på Smspengar.se är enkelt. Du ansöker genom att fylla i ett formulär där du svarar på några frågor. För att kunna ansöka om korttidslån på nätet behöver du kunna identifiera dig med BankID eller ha möjlighet att skicka in en kopia på giltig ID-handling. Du kan antingen scanna eller fotografera den giltiga ID-handlingen och maila in det.

 

När formuläret är inskickat ser vi över din ansökan och sedan får du ett låneerbjudande. Det går oftast väldigt fort och det är vanligt att du får svar redan samma dag. Sedan behöver du skriva under det låneerbjudande som skickats till dig och kort därefter betalas pengarna ut till ditt angivna bankkonto.

 

Det är relativt enkelt att uppfylla de krav som finns för att kunna ta ett kort lån. Kraven kan variera lite beroende på vilken långivare du ansöker hos men de grundläggande kraven hos oss är följande

 

 • Du måste vara över 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden
 • Ha ett svenskt BankID

Vanliga frågor om korttidslån

Här besvarar vi några av de vanliga frågor man stöter på gällande korttidslån.

Får jag använda pengarna jag lånat till vad som helst?

Ja, det får du. Du behöver inte lämna någon säkerhet vid ett korttidslån, vilket gör att du inte behöver ange vad pengarna ska gå till. Men vi rekommenderar att du ansöker om ett kort lån när du behöver pengar akut för att betala en oväntad utgift och vet att du kommer få in pengar och kan betala tillbaka snabbt.

Görs det en kreditupplysning?

Ja det görs en kreditupplysning. Enligt svensk lag måste en kreditupplysning göras och det går inte att komma ifrån.

Får jag sämre kreditvärdighet vid korttidslån utan UC

Nej, det får du inte. När du ansöker om ett lån utan UC görs det en kreditupplysning som inte registreras i UC och påverkar därmed inte din kreditvärdighet.

Kan jag ta ett korttidslån trots skuld hos Kronofogden?

Nej, det går inte att ta ett lån hos oss på Smspengar när du har en aktiv skuld hos Kronofogden. Det bästa är att betala av skulden och bli skuldfri innan du ansöker om lån kort tid.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade