Konsumentkreditlagen | Smspengar

Konsumentkreditlagen

6 April, 2015

Smslån » Nyheter » Konsumentkreditlagen

På vår startsida här på Smspengar har vi skrivit att vi följer konsumentkreditlagen, men vad innebär detta egentligen för dig?

Att vi på Smspengar följer konsumentkreditlagen är positivt för dig som låntagare eftersom att detta innebär att vi bedriver kreditgivningsverksamhet inom lagens ramar. Det är nämligen konsumentkreditlagen som behandlar regler gällande avtal om kredit mellan kreditgivare och kredittagare – och lagen är tvingande till din fördel. Exempelvis förbjuds en kreditgivare att erbjuda sämre villkor än de villkor som är formulerade i lagen vilket gör konsumentkreditlagen till låntagarens bäste vän.

Vad reglerar lagen?

Konsumentkreditlagen reglerar vilka krav vi på Smspengar ska uppfylla för att vara berättigade att bedriva kreditgivningsverksamhet. I lagen uppställs bland annat regler gällande god kreditgivning vilket bland annat innebär att vi på Smspengar ska se till att ge dig relevant underlag i form av väsentlig information innan du tecknar ett lån hos oss. Men det som god kreditgivning främst behandlar är att alla typer av kreditgivare först och främst ska se till kredittagarens bästa framför sitt egna vinstbehov – och det är något vi på Smspengar gör. Ett exempel på detta är att vi aldrig beviljar ett lån utan att först göra en kreditupplysning för att kontrollera att dina finansiella förutsättningar uppfyller våra krav och för att se om du har ekonomisk möjlighet att betala tillbaka krediten som efterfrågas. På Smspengar.nu hittar du därav all information direkt på sajten om våra lån, villkor, räntor och avgifter samt hur du åberopar din ångerrätt och vi finns även tillgängliga i vår kundtjänst om du har ytterligare frågor. Att följa konsumentkreditlagen innebär alltså att du som låntagare ska vara trygg när du lånar av oss på Smspengar.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade