Konsumentkreditlagen

6 April, 2015

Smslån » Nyheter » Konsumentkreditlagen

På vår startsida här på Smspengar har vi skrivit att vi följer konsumentkreditlagen, men vad innebär detta egentligen för dig?

Att vi på Smspengar följer konsumentkreditlagen är positivt för dig som låntagare eftersom att detta innebär att vi bedriver kreditgivningsverksamhet inom lagens ramar. Det är nämligen konsumentkreditlagen som behandlar regler gällande avtal om kredit mellan kreditgivare och kredittagare – och lagen är tvingande till din fördel. Exempelvis förbjuds en kreditgivare att erbjuda sämre villkor än de villkor som är formulerade i lagen vilket gör konsumentkreditlagen till låntagarens bäste vän.

Vad reglerar lagen?

Konsumentkreditlagen reglerar vilka krav vi på Smspengar ska uppfylla för att vara berättigade att bedriva kreditgivningsverksamhet. I lagen uppställs bland annat regler gällande god kreditgivning vilket bland annat innebär att vi på Smspengar ska se till att ge dig relevant underlag i form av väsentlig information innan du tecknar ett lån hos oss. Men det som god kreditgivning främst behandlar är att alla typer av kreditgivare först och främst ska se till kredittagarens bästa framför sitt egna vinstbehov – och det är något vi på Smspengar gör. Ett exempel på detta är att vi aldrig beviljar ett lån utan att först göra en kreditupplysning för att kontrollera att dina finansiella förutsättningar uppfyller våra krav och för att se om du har ekonomisk möjlighet att betala tillbaka krediten som efterfrågas. På Smspengar.nu hittar du därav all information direkt på sajten om våra lån, villkor, räntor och avgifter samt hur du åberopar din ångerrätt och vi finns även tillgängliga i vår kundtjänst om du har ytterligare frågor. Att följa konsumentkreditlagen innebär alltså att du som låntagare ska vara trygg när du lånar av oss på Smspengar.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade