Kom du ihåg att deklarera? - | Smspengar

Kom du ihåg att deklarera?

25 May, 2015

Smslån » Nyheter » Kom du ihåg att deklarera?

Tidigare i april tipsade vi på Smspengar om hur du enkelt kan deklarera online innan sista datumet för att skicka in deklarationen vilket var den 4 maj 2015 – och om du gjorde det har du nu chans att få din skatteåterbäring innan midsommar.

Sista datumet för att deklarera för beskattningsåret 2014 var den 4 maj och om du deklarerade via sms, telefon, app eller i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 kan få tillbaka dina pengar redan innan midsommar. Dock gäller detta inte om du deklarerade via den utskickade pappersblanketten och förutsatt att du anmält konto som din skatteåterbäring ska betalas ut till. Om du uppfyllt dessa krav kommer din återbäring att betalas ut under vecka 24 och senast vara utbetald den 12 juni vilket betyder att det är då pengarna senaste kommer att finnas på ditt angivna konto. Du kommer få din skatteåterbäring i enlighet med ditt slutskattebesked som skickas ut 15 juni.

Observera. Har du inte anmält konto som skatteåterbäringen ska betalas ut till kommer dina pengar att betalas ut mellan den 14-18 september och då får du ett utbetalningskort om beloppet är 2 000 kronor eller mer. Är beloppet mindre än 2 000 kronor kommer pengarna att finnas kvar på ditt skattekonto och betalas ut när du begär att få tillbaka dem.

Ska du betala tillbaka på skatten?

Alla får inte skatteåterbäring, utan vissa som betalat för lite skatt under året som passerat måste istället betala tillbaka. Detta gör du till bankgiro 5050-1055 och om du betalar via internet måste du även ange ditt unika OCR-nummer. Detta OCR-nummer får du fram genom e-tjänsten ”OCR-beräkning” hos Skatteverket. Du kan även betala via inbetalningskort, och detta beställs via Skatteverkets beställningstjänst.

Saknas finansiella medel att återbetala skatten? Vi på Smspengar fyller 8 år i år och det är vi i full färd med att fira – därför har vi en rad olika rabatterbjudanden för nya kunder att ta del av. Så om prislappen för fjolårets skatt blev något värre än vad du väntat dig är ett tips att läsa mer om vår födelsedagskampanj här.

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade