Kolla skatteåterbäringen redan nu - | Smspengar

Kolla skatteåterbäringen redan nu

15 February, 2014

Smslån » Nyheter » Kolla skatteåterbäringen redan nu

Funderar du över hur skatteåterbäringen kommer att se ut i år? Kanske räknar du dagarna till mars, då det preliminära skattebeskedet kommer, för att veta om du får lite extra pengar eller måste hålla igen för eventuell skattesmäll. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge sägs det – men hur skulle du säga om du redan nu kan räkna ut vad skatten landar på? Vi vet hur du gör!

Arbetsgivare och banker har fram till 31 januari på sig att skicka in alla kontrolluppgifter till Skatteverket. Det handlar om löner, betald ränta på bolån, vinst/förlust vid fondförsäljning med mera, allt som påverkar deklarationen. Dessa kontrolluppgifter lägger sedan Skatteverket ihop till deklarationen, och i mars får du sedan reda på om det blir skatteåterbäring eller kvarskatt. Det är den 20 mars som du på nätet kan se vad Skatteverket har räknat fram, men det går också att nu i förväg räkna ut det hela själv.

Använd Skatteverkets mall

På Skatteverkets hemsida finns det en mall, som du kan använda dig av. Du måste ha dina kontrolluppgifter för att räkna ut summan, och vanligen skickas dessa till dig även när de av arbetsgivare och bank skickas till Skatteverket. Om de inte har gjort det kan du kontakta dem Uppgifterna matas sedan in i mallen, tillsammans med avdrag och kommunalskatt. Därefter får du ett preliminärt besked på vad du får tillbaka eller måste betala. Viktig är dock att man fyller i allting rätt, så att det inte blir något fel.

Det här är perfekt för dig som inte har tålamodet som bästa vän, och helt klart någonting att testa. På så vis vet du om du kan unna dig någonting extra, eller bör spara alla pengar du har över.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade