Julhandeln spås slå rekord - | Smspengar

Julhandeln spås slå rekord

8 December, 2015

Smslån » Nyheter » Julhandeln spås slå rekord

Planerar du att spendera en extra slant på julklapparna till familj och vänner i år? Då är du inte ensam. HUI Researchs prognos för årets julhandel är nämligen att omsättningen i detaljhandeln, jämfört med i fjol, kommer att öka med 5,0 procent.

Statistik från HUI Research tyder starkt på att vi åter igen kommer att slå rekord – den beräknade omsättningen i detaljhandeln under december månad beräknas nämligen öka med 5,0 procent jämfört med samma period i fjol. Även dagligvaruhandeln väntas öka med 3,0 procent och sällanköpsvaruhandeln antas också öka med 6,5 procent vilket ger en prognos om försäljning i detaljhandeln på totalt 74,7 miljarder kronor i årets decemberhandel. Det motsvarar köp om 7 600 kronor per person. Och vinnaren i årets julhandel väntas falla på möbelbranschen. Där förutspås en försäljningsökning med hela 8 procent vilket är till följd av bostadsmarknadens uppsving och rot-avdragets kommande sänkning år 2016, vilket också gjort att man ser en ökning i försäljningen hos järn- och bygghandeln. Sammantaget kan detta tolkas som en positiv utveckling eftersom höjd shoppingförmåga ofta tyder på en stabilare ekonomi hos de svenska hushållen.

Går vi mot en ekonomiskt ljus framtid?

När hushållen tenderar att spendera mer under julhandeln har man historiskt sett kunnat se ett uppsving i hur hushållen har det ställt ekonomiskt även inför kommande perioder. På en pressträff uttalade sig till exempel HUI Researchs VD Lena Larsson om hur en stark julhandel talar för att hushållen är köpstarka till följd av låga räntor, låg inflation, stigande löner och ett högt sparande – och det om något är en positiv prognos inför nästa år.

Skulle det trots detta fortfarande saknas pengar i plånboken finns vi på Smspengar här och erbjuder förmånliga lån upp till 20 000 kronor som kan återbetalas under antingen 30, 60 och 90 dagar eller under 5 år – något du själv fritt kan välja.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade