Hur du sparar pengar till nästa semester

21 February, 2022

Smslån » Nyheter » Hur du sparar pengar till nästa semester

Visst är det härligt att kunna upptäcka världen, byta miljö och njuta av solen? För att ha möjlighet till att resa krävs det såklart pengar. Här ger vi dig 5 tips på hur du bland annat kan dra ned på kostnader för att få pengar till din nästa semester.

Vart du än vill åka i världen kommer du behöva pengar. Du kanske behöver börja spara för att kunna betala resan eller för att du behöver fickpengar. Läs vidare och förhoppningsvis kan våra tips hjälpa dig en bit på vägen.

Våra 5 tips

 • Lägg undan pengar
  Det kanske är rätt uppenbart att du behöver lägga undan pengar för att kunna spara pengar. Men minsta lilla summa är ett steg i rätt riktning. Har du inte möjlighet till att lägga undan en större summa, lägg undan lite. Det är alltid bättre än ingenting.
 • Gå igenom och sälj saker du inte behöver
  De flesta har saker i hemmet som de inte använder eller behöver. Gå till exempel igenom din garderob, bokhylla eller dina elektronikprylar och hitta saker som du skulle kunna sälja. Se bara till att lägga undan de pengar du tjänat!
 • Gå igenom dina abonnemang och prenumerationer
  Många har idag abonnemang och prenumerationer som de inte ens använder. Gå igenom din mobil och kolla om du prenumererar på någon app, behöver du alla olika streamingtjänster eller skulle du kunna börja dela konto med någon för att minska kostnaden? De pengar du sparar på att se över dina abonnemang lägger du sedan undan.
 • Våga säga nej
  Det är alltid roligt att träffa kompisar och ta en fika på stan, äta middag ute eller göra olika aktiviteter. Men våga säga nej om du känner att det finns andra saker du vill spara pengar till.
 • Förbered matlådor
  Självklart är det billigare att förbereda matlådor istället för att äta lunch ute när du är i skolan eller på jobbet. Ta dig tiden att förbered matlådor och minska dina utgifter för att kunna spara mer pengar till din nästa resa!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade