Hur du sparar pengar till nästa semester | Smspengar

Hur du sparar pengar till nästa semester

21 February, 2022

Smslån » Nyheter » Hur du sparar pengar till nästa semester

Visst är det härligt att kunna upptäcka världen, byta miljö och njuta av solen? För att ha möjlighet till att resa krävs det såklart pengar. Här ger vi dig 5 tips på hur du bland annat kan dra ned på kostnader för att få pengar till din nästa semester.

Vart du än vill åka i världen kommer du behöva pengar. Du kanske behöver börja spara för att kunna betala resan eller för att du behöver fickpengar. Läs vidare och förhoppningsvis kan våra tips hjälpa dig en bit på vägen.

Våra 5 tips

 • Lägg undan pengar
  Det kanske är rätt uppenbart att du behöver lägga undan pengar för att kunna spara pengar. Men minsta lilla summa är ett steg i rätt riktning. Har du inte möjlighet till att lägga undan en större summa, lägg undan lite. Det är alltid bättre än ingenting.
 • Gå igenom och sälj saker du inte behöver
  De flesta har saker i hemmet som de inte använder eller behöver. Gå till exempel igenom din garderob, bokhylla eller dina elektronikprylar och hitta saker som du skulle kunna sälja. Se bara till att lägga undan de pengar du tjänat!
 • Gå igenom dina abonnemang och prenumerationer
  Många har idag abonnemang och prenumerationer som de inte ens använder. Gå igenom din mobil och kolla om du prenumererar på någon app, behöver du alla olika streamingtjänster eller skulle du kunna börja dela konto med någon för att minska kostnaden? De pengar du sparar på att se över dina abonnemang lägger du sedan undan.
 • Våga säga nej
  Det är alltid roligt att träffa kompisar och ta en fika på stan, äta middag ute eller göra olika aktiviteter. Men våga säga nej om du känner att det finns andra saker du vill spara pengar till.
 • Förbered matlådor
  Självklart är det billigare att förbereda matlådor istället för att äta lunch ute när du är i skolan eller på jobbet. Ta dig tiden att förbered matlådor och minska dina utgifter för att kunna spara mer pengar till din nästa resa!

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade