Håll ordning bland dina viktiga papper | Smspengar

Håll ordning bland dina viktiga papper

1 November, 2012

Smslån » Nyheter » Håll ordning bland dina viktiga papper
Du får räkningar, lönespecifikationer och annat som är mer eller mindre viktiga men det är svårt att veta riktigt hur du ska få ordning på dem. Det blir lätt en stor hög papper på en bänk eller en stol, någonstans i huset. Dålig koll på de viktiga breven kan leda till dålig koll på ekonomin och räkningar som inte blir betalade i tid.  Lös problemet genom att minska på, sortera och styra upp de papper som kommer till dig.

Be om autogiro och e-fakturor

Det är svårt att veta vad man ska göra med betalda räkningar och andra dokument som kan vara viktiga. Vilka kommer du kanske behöva senare och vilka är helt onödiga? Om du ber om e-fakturor och autogirobetalningar i det fall du kan, kommer du slippa stora delar av den hög av papper som det annars blir. Du har också tillgång till fakturorna på din internetbank, när du vill.

Skaffa en pärm

Det är svårt att ta steget men när du väl köpt en pärm och märkt flikarna blir allt mycket lättare. Märk upp så att du har en flik för räkningar, en för inköp, en för kontrakt och så vidare. När du sedan betalt en räkning eller fått annat viktigt dokument kan du enkelt sätta in det i pärmen. Du har sedan mycket lättare att hitta det du letar efter.

Släng det som inte längre behövs

Om du är osäker på om du ska spara eller slänga papper kan du följa några enkla regler.

 1. Kontrakt och kvitton på till exempel fastigheter är bra att spara så länge du kan.
 2. Deklarationsunderlag ska du spara i åtta år, de kan komma att behövas. Deklarationsunderlag inkluderar kvitton för utlägg och lönespecifikationer med mera.
 3. Efter tre år kan du slänga kvitton på varor du köpt, reparationer av till exempel bil eller elektronik och betalda räkningar.

  Det är onödigt att ha kvar det du inte längre har någon användning för. Passa på att slänga det så får du plats för nya papper.  På så vis kommer det också att bli lättare att ha kontroll över din ekonomi.

  Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

  * Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

  * Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

  Lånebelopp

  10 000 kr

  Första förfallodatum

  den 28:e Oktober

  Betala minst 700 kr/mån

  Trygg och säker ansökan

  Lånexempel (2022-02-21):
  En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

  Det här är en högkostnadskredit
  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  © Smspengar 2007 - 2023 Alla rättigheter reserverade