Gör e-handel säkrare | Smspengar

Gör e-handel säkrare

11 June, 2012

Smslån » Nyheter » Gör e-handel säkrare
Tillhör du en av dem som känner dig osäker inför att köpa på nätet? Alltfler produkter säljs idag på nätet, något som innebär att nätet också har blivit en viktig plats för att hitta varor och tjänster till bra priser. Håller man sig till några enklare förhållningsregler kan man känna sig säkrare när man handlar online.

Regler för minderåriga

Är du själv, eller dina barn, under 18 år så gäller i de flesta fall att man inte får handla på nätet utan godkännande av målsman. Som förälder eller målsman har du rätt att häva köpet och få tillbaka pengarna om dina barn har ingått avtal på Internet som du själv inte godkänner.

Undersök det slutgiltiga priset

Känner man sig osäker på vad som egentligen ingår i priset och vad som kommer att följa med produkten vid köpet bör man undersöka mer på hemsidan om detta finns angett. Är erbjudandet så oklart att det fortfarande saknas nödvändig information kring köpet är det bäst att avstå och istället vända sig till en annan leverantör. Kontrollera alltid innan köpet om företaget levererar till Sverige och vad slutsumman kommer att hamna på efter avgifter för porto, frakt och eventuell tull. Detta för att undvika obehagliga överraskningar.

Ångerrätt och Öppet köp

Att ångerrätten och möjligheten till öppet köp alltid gäller även när man handlar på nätet är ingen självklarhet. Från svenska e-butiker gäller att du som konsument har 14 dagars returrätt på det som du har köpt eller beställt. Dock brukar man själv få betala portot för att returnera varorna. Handlar man i en internationell e-butik behöver du själv undersöka innan köpet om det är möjligt att ångra sig eller skicka iväg varorna om du inte är nöjd och vad detta i så fall kommer att kosta. Handlar du i en e-butik inom EU har man sju arbetsdagar på sig att returnera sina varor.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade