Gör e-handel säkrare

11 June, 2012

Smslån » Nyheter » Gör e-handel säkrare
Tillhör du en av dem som känner dig osäker inför att köpa på nätet? Alltfler produkter säljs idag på nätet, något som innebär att nätet också har blivit en viktig plats för att hitta varor och tjänster till bra priser. Håller man sig till några enklare förhållningsregler kan man känna sig säkrare när man handlar online.

Regler för minderåriga

Är du själv, eller dina barn, under 18 år så gäller i de flesta fall att man inte får handla på nätet utan godkännande av målsman. Som förälder eller målsman har du rätt att häva köpet och få tillbaka pengarna om dina barn har ingått avtal på Internet som du själv inte godkänner.

Undersök det slutgiltiga priset

Känner man sig osäker på vad som egentligen ingår i priset och vad som kommer att följa med produkten vid köpet bör man undersöka mer på hemsidan om detta finns angett. Är erbjudandet så oklart att det fortfarande saknas nödvändig information kring köpet är det bäst att avstå och istället vända sig till en annan leverantör. Kontrollera alltid innan köpet om företaget levererar till Sverige och vad slutsumman kommer att hamna på efter avgifter för porto, frakt och eventuell tull. Detta för att undvika obehagliga överraskningar.

Ångerrätt och Öppet köp

Att ångerrätten och möjligheten till öppet köp alltid gäller även när man handlar på nätet är ingen självklarhet. Från svenska e-butiker gäller att du som konsument har 14 dagars returrätt på det som du har köpt eller beställt. Dock brukar man själv få betala portot för att returnera varorna. Handlar man i en internationell e-butik behöver du själv undersöka innan köpet om det är möjligt att ångra sig eller skicka iväg varorna om du inte är nöjd och vad detta i så fall kommer att kosta. Handlar du i en e-butik inom EU har man sju arbetsdagar på sig att returnera sina varor.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade