Goda nyheter för svenska hushåll | Smspengar

Goda nyheter för svenska hushåll

5 February, 2016

Smslån » Nyheter » Goda nyheter för svenska hushåll

År 2016 blir ett bra ekonomiskt år för svenska hushåll – hela 1 000 kronor mer i plånboken kommer vi att ha kvar när alla skatter och fasta utgifter är betalade.

Efter ett händelserikt 2015 blickar experterna nu fram över 2016 och förutspår att det kommer bli ett bra år för svenska hushåll rent ekonomiskt. Vad man bland annat kommit fram till är att tack vare låg inflation, ökade bidrag och höjda löner med mera tillsammans kommer att ge svenskarna mer pengar att röra sig med när alla fasta utgifter är betalade.

  • Arbetslösa: kommer få närmare 3 200 kronor mer i plånboken varje månad, på grund av ändringar i a-kassan vilka förbättrar de arbetslösas ekonomiska situation.
  • Pensionärer: inkomstpensionerna ökar och det gör bland annat att pensionärer kan få mellan 250 till 900 kronor mer i månaden.
  • Vanliga hushåll: får närmare 1 000 kronor mer över.

Detta tack vare att tillväxten ökar eftersom att det går bra för landet, något som man också tror kommer hålla i sig in på även år 2017 om både tillväxt och sysselsättning håller i sig i samma takt som för detta år. Det enda hotet mot utsikterna för denna goda utveckling skulle vara stigande ränta i kombination med hushållens skuldsättning – om räntan stiger ökar också bostadspriserna vilket kan innebära ökningar med tusenlappar varje månad för många hushåll, något man alltså bör räkna med i när man planerar sin hushållsekonomi för 2016.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade