God kreditgivning

Smslån » God kreditgivning

Vad är god kreditgivning? På den här sidan kommer vi förklara vad vi menar med att vi tillämpar god kreditgivning.

Man brukar oftast prata om att en långivare ska ta sitt ansvar när det gäller att inte låna ut till personer som inte kan betala för sig. Det tar vi fasta på här hos Smspengar. För det första så följer vi självklart alla rådande regler och förordningar för att bedriva dessa typer av konsumentkrediter. Vi har även tillstånd hos Finansinspektionen och följer konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivning.

Men vi tar steget lite extra när det gäller att säkerställa att våra kunder inte hamnar i en dålig situation där de får svårt att betala tillbaka ett sms lån de har tagit hos oss. Detta är vad vi bland annat gör extra:

Myndig

Hos oss måste man vara myndig för att låna, det betyder att du inte får vara under 18 år eller ställd under förvaltare.

Avancerad kreditprövning

Vi gör en detaljerad kreditupplysning ifrån Creditsafe där vi får uppgifter om din deklarerade inkomst och betalningsanmärkningar. Sedan samlar vi in via vårt formulär vad du har för nuvarande ekonomiska situation med uppgifter om dina inkomster och utgifter, vi tar även i beräkningen hur det hushållet ser ut. Vi gör även en bedömning på vår interna information så som transaktionsdata, låne- och betalhistorik. Men det slutar inte där utan vi även med Kronofogden om det finns några aktiva ärenden inne just nu. Dessa ärenden syns inte på en kreditupplysning utan måste manuellt kontrolleras.

Det här leder till att vi kan bedöma din återbetalningsförmåga bättre. Om vi anser att kunder inte kommer kunna betala tillbaka det beloppet som har valts kan vi erbjuda ett mindre belopp.

Endast ett lån i taget

Hos oss får du endast ha ett smslån i taget, delvis du måste betala tillbaka ett nuvarande smslån för att kunna ta ett nytt. Du kan inte t.ex. ha två lån på olika löptider. Om man är en ny kund hos oss begränsar vi även möjligheterna för dig att använda hela ditt utrymme.

Lånestege

När man söker lån hos oss får man inte tillgång till alla lånebelopp direkt, utan kunden måste bevisa för oss att kunden kan betala tillbaka. När väl första lånet är återbetalt kan man välja vilket belopp man vill låna nästa gång.

När ska man inte söka ett lån hos oss?

Innan låntagaren tar ett lån hos oss vill vi att låntagaren tänker till en extra gång till varför man ska ta ett lån hos oss. Symbolen som du såg i första stycket är till för att påminna dig om detta, vi har även information på hemsidan om vad som händer när inte betalar tillbaka.

När är det ok att låna?

Vid oförutsedda utgifter
Handpenning för att slutföra en affär
När du behöver pengar tillfället
Då du vet att du kan betala tillbaka i tid

När ska jag inte låna?

Om du redan har för många skulder
För att betala av andra lån
Om du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka
Låna inte för att spela
För ren konsumtion

Vad händer om jag inte betalar

Som låntagare är det viktigt att förstå vad som händer med ens privatekonomi om man inte betalar tillbaka sitt lån enligt den betalningsplanen som bestämts. Om man inte betalar smslånet i tid får man precis som vid andra fakturor först en påminnelse, betalas inte den så skickas ärendet till inkasso. Där tillkommer det extra kostnader, på vår sida betala tillbaka kan du läsa mer om detta.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade