Glöm inte att godkänna deklarationen - | Smspengar

Glöm inte att godkänna deklarationen

30 April, 2016

Smslån » Nyheter » Glöm inte att godkänna deklarationen

Den 2 maj ska din deklaration vara godkänd och inskickad till Skatteverket, något många väljer att göra via e-deklarationstjänsten på Skatteverkets hemsida – men missa inte att också klicka i att du godkänner deklarationen, missar du detta åker du nämligen på en förseningsavgift.

Vi på Smspengar delar gärna med oss av våra bästa råd om hur du kan spara mer och undvika onödiga avgifter, och en sådan är Skatteverkets förseningsavgift som kommer om du missar att lämna in din deklaration i tid. Enklaste sättet att undvika denna avgift är att vara noga med att lämna in deklarationen i god tid, något som många också tror att de gjort. Men en vanlig miss när man använder sig av Skatteverkets e-deklarationstjänst är att man glömmer att klicka i rutan för att godkänna deklarationen innan man skickar den till Skatteverket – en miss många upptäcker först när skatteåterbäringen inte trillar in på kontot som vanligt runt midsommar.

Så mycket för du betala i förseningsavgift

Skulle du mot förmodan ha missat att skicka in din deklaration i tid kommer du att få en förseningsavgift. För de tre första månaderna kostar avgiften dig 1 250 kronor och den fjärde månaden läggs ytterligare 1 250 kronor till i avgiften och likaså för den femte månaden. Det innebär att du riskerar att få betala hela 3 750 kronor i förseningsavgift. Något som enkelt kan undvikas genom att se till att lämna in deklarationen i god tid och ett tips från oss på Smspengar är att dubbelkolla så du verkligen gjort detta – sista datumet för att lämna in din godkända deklaration är den 2 maj 2016.

Det aldrig roligt att åka på oförutsedda utgifter, och om du skulle behöva ett lån för att täcka eventuella förseningsavgifter i samband med din deklaration i sommar kan du känna dig trygg med att vi på Smspengar finns här att hjälpa dig. Hos oss kan du alltid låna mellan 500-20 000 kronor med en återbetalningstid du själv väljer – och håll utkik efter våra kampanjer för att få bästa lånlösningen.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade