Gå igenom och kontrollera er ekonomi

28 March, 2014

Smslån » Nyheter » Gå igenom och kontrollera er ekonomi

Att ha kontroll på sin ekonomi är någonting som de flesta strävar efter, men det är inte alltid det lättaste. Och har man en trygg inkomst går det oftast bra men många är det som inte klarar av oväntade utgifter eller något liknande.

För vad händer om du, eller kanske din partner, blir arbetslös? Finns det då utrymme till att bo kvar i den bostad ni har, kan ni betala era räkningar och övriga utgifter? Många är det tyvärr som måste svara nej på den frågan, och om så är fallet även för dig kan det vara smart att gå igenom hur er ekonomi ser ut, så att ni vid en eventuell ekonomisk smäll inte påverkas lika hårt.

Räkna utgifter och inkomster

När ni kontrollerar er ekonomi, är det smart att börja med en uträkning av hushållets inkomster. Räkna ihop samtliga inkomster månadsvis, med allt från lön till barnbidrag efter skatt, för att få den exakta summan. Därefter gör ni samma sak med utgifterna. När det gäller utgifterna är det viktigt att man inte bara räknar på hyran, och glömmer bort saker som mat och försäkringar.

När alla inkomster och utgifter har räknats ut, är det bra om ni ser till vad det finns för eventuella ekonomiska hinder som kan dyka upp. Försök tänka ut vad det värsta som kan hända rent ekonomiskt är? Exempelvis kan ni fundera över vad följderna av att en inkomst försvinner, till exempel om en i familjen blir arbetslös. A-kassan ger 10 800 kronor som mest efter skatt, vilket självklart är bra mycket mindre än vad den  genomsnittlige lönen ligger på.  Det finns dock de fackförbund som erbjuder en inkomstförsäkring som ger 80 % procent av den verkliga lönen, och det kan vara en försäkring som är värd att ta.

Bättre förberedda med sparbuffert

När ni har gått igenom er ekonomi, och räknat ut hur ni skulle klara er om någonting oväntat händer, kan ni lättare se över vad ni ska göra ifall det händer – och med det blir förhoppnings inte smällen så stor. Det är viktigt att man försöker få till en sparbuffert, så att man klarar av situationer som kan påverka ekonomin negativt.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade