Fortfarande bostadsklippens tid

6 September, 2018

Smslån » Nyheter » Fortfarande bostadsklippens tid

Under förra hösten började bostadsmarknaden svaja rejält – och ännu är den inte på benen efter svikande efterfrågan, dalande priser och allt för många nybyggda, tomma lägenheter till premiumpriser. Nu har det gått ett år och i Stockholm är det rätt så tydligt att det fortfarande inte är säljarens marknad, däremot är det skambudens tid.

Många stockholmare har vant sig vid tanken på att en lägenhet i stan går det garanterat att få såld, och garanterat med vinst. Något har dock skett och det är inte längre självklart att sälja med vinst, kanske går du back med några hundra tusen om du har otur. Men många banker kräver att du som har en bostad först säljer innan du kan köpa ett nytt, något som även rent tekniskt ger dig mer pengar att röra dig med på bostadsmarknaden. Detta faktum har dock lett till en slags utbudsexplosion på marknaden och köparna kan välja och vraka samt pruta ner priset på lägenheterna som finns i stort antal till buds. Men med de skärpta amorteringskraven är det inte alltid lätt att ta risker.

Skambud och långsiktigt tänk

Det går som sagt att göra ordentliga klipp i dessa tider av osäker bostadsmarknad. Är det ett klent intresse kan du lägga ett skambud på en lägenhet. Har du tur accepterar säljarna. Något som dock är bra att veta om är att långsiktigt tänk kan löna sig – om till exempel räntorna går upp, har du då råd att klara dina amorteringar? Du bör även alltid ha ditt maxpris, den högsta summan du kan lägga för en bostad, helt bestämt innan du kliver över tröskeln till en lägenhetsvisning som spekulant. Och se bortom stylingen i lägenheten för att i stället kolla på sådant som du inte kan ändra med doftljus och snygga plädar – förvaring, planlösning, skicket på badrummet och så vidare.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Augusti

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade