Försäkring i semestertider - | Smspengar

Försäkring i semestertider

2 July, 2019

Smslån » Nyheter » Försäkring i semestertider

Ska du ut och resa? Då kan det vara bra att ha koll på om hemförsäkringen täcker det mesta som skulle kunna hända. Det skulle kunna göra att du sparar pengar eftersom du inte behöver teckna en särskild reseförsäkring.

Hela var tredje svensk är faktiskt okunnig om vad en hemförsäkring täcker. Denna, för många, obligatoriska, försäkring är bättre och mer heltäckande än vad du tror. Men nu har du möjlighet att lära dig här, och slippa lägga pengar på onödiga reseskydd som ändå inte ger dig något i slutändan.

Oskyddad ­– eller dubbelförsäkrad?

Är du rädd för att vara oskyddad på resan och tecknar därför en extra försäkring i samband med att du bokar resan utomlands? I många fall är det onödigt, eftersom din hemförsäkring täcker upp. Med andra ord är det vanligt att svenska semesterfirare är dubbelförsäkrade, och betalar mer än nödvändigt för att vara skyddade mot det som kan hända under en semester.

I en hemförsäkring ingår det allt som oftast:

  • Sjukvård utomlands
  • Hemtransport om detta krävs
  • Katastrofskydd

Det mest kostsamma som kan ske på en utlandsresa täcks alltså av hemförsäkringen. Och du behöver inte teckna ännu en försäkring i farten, i samband med att du bokar din resa. Kom ihåg att reseskyddet gäller i 45 dagar, och är du borta ännu längre än så kan det vara bra att komplettera din försäkring. Se även till att alla i familjen omfattas av hemförsäkringen, så att det inte blir oväntade kostnader ifall något skulle ske.

Om du kör bil på semester, och har med din egen bil – är det bra att skaffa ett ”Grönt kort” från försäkringsbolaget. Det är ett internationellt bevis på att du har en bilförsäkring.

Extraskydd om du betalar med kort

Bra att veta är dock att olika typer av försäkringar kan täcka upp för olika risker i resandet. Om du betalar resan med ett kort har du till exempel redan ett avbeställningsskydd genom detta köp. Om flygbolaget skulle gå i konkurs, kan du som betalat med kort i vissa fall få tillbaka dina pengar. Kolla upp det med din bank.

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade