Flera kan missa sin skatteåterbetalning - | Smspengar

Flera kan missa sin skatteåterbetalning

20 May, 2014

Smslån » Nyheter » Flera kan missa sin skatteåterbetalning

Tidigare har vi skrivit om deklarationen som kom tidigare i år, och mer specifikt om att få restskatt. Men nu har det också kommit nyheter om att 1 miljon kan missa skatteåterbäringen till midsommar, vilket känns viktigt att informera om.

Anledningen till det är att många missar att ange sitt bankkonto i deklarationen. Enligt Skatteverket ska hela 1 025 540 personer har missat att ange ett bankkonto, eller angivit ett konto som inte är korrekt i sin deklaration. Det innebär att de inte kommer att få sina pengar till midsommar – om det inte senast den 5 maj gör om och gör rätt, och ändrar i sin deklaration. Om du behöver ändra eller lägga till ditt bankkonto i din deklaration gör du så här:

  • Gå in på Skatteverket.se/deklaration
  • Kontrollera om du har angett rätt konto genom att logga in på skattekonto eller inkomstdeklaration 1. (använd dig av Bank-Id eller den säkerhetskod du fått på pappersdeklarationen).
  • Klicka upp bankkonto och kontrollera om ditt kontonummer står där, annars skriver du inte det.

Elektronisk deklaration

Glöm inte heller att du i år måste deklarera elektroniskt (via SMS, Skatteverkets app eller på hemsidan). Pappersdeklarationen är inte längre aktuell, om du vill ha dina pengar till midsommar. Om du inte känner att du behöver ha dina pengar fram till midsommar går det däremot bra att fortsätta med pappersdeklarationen, då kommer pengarna istället i augusti.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade