Flera kan missa sin skatteåterbetalning

Tidigare har vi skrivit om deklarationen som kom tidigare i år, och mer specifikt om att få restskatt. Men nu har det också kommit nyheter om att 1 miljon kan missa skatteåterbäringen till midsommar, vilket känns viktigt att informera om.

Anledningen till det är att många missar att ange sitt bankkonto i deklarationen. Enligt Skatteverket ska hela 1 025 540 personer har missat att ange ett bankkonto, eller angivit ett konto som inte är korrekt i sin deklaration. Det innebär att de inte kommer att få sina pengar till midsommar – om det inte senast den 5 maj gör om och gör rätt, och ändrar i sin deklaration. Om du behöver ändra eller lägga till ditt bankkonto i din deklaration gör du så här:

  • Gå in på Skatteverket.se/deklaration
  • Kontrollera om du har angett rätt konto genom att logga in på skattekonto eller inkomstdeklaration 1. (använd dig av Bank-Id eller den säkerhetskod du fått på pappersdeklarationen).
  • Klicka upp bankkonto och kontrollera om ditt kontonummer står där, annars skriver du inte det.

Elektronisk deklaration

Glöm inte heller att du i år måste deklarera elektroniskt (via SMS, Skatteverkets app eller på hemsidan). Pappersdeklarationen är inte längre aktuell, om du vill ha dina pengar till midsommar. Om du inte känner att du behöver ha dina pengar fram till midsommar går det däremot bra att fortsätta med pappersdeklarationen, då kommer pengarna istället i augusti.

Publicerad: 20 maj, 2014

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu