Fler loggar in till mobilbanken

Vi lever i en värld där tekniken har blivit en del av vårt liv, och det syns även på hur vi hanterar vår ekonomi och våra bankärenden.

I en artikel från Svenska Dagbladet kan man läsa att allt fler väljer att hålla på, och sköta, sin ekonomin med hjälp av sin mobiltelefon.

Det är i samband med att smartphones kom som förändringen skedde. Enligt artikeln har samtliga storbanker (SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank) konstaterat att inloggning via mobilen är vanligare än via internetbanken.

Säkerhetsexpert positiv till mobilbank

Varför det är så, är förståeligt. Det är både praktiskt och går snabbt, och du som inte än har din bank i mobilen kan gå in på bankens hemsida för att läsa mer. Allt du behöver är din telefon och därefter laddar du ner den app vilken banken använder sig av. Man behöver inte heller vara orolig över säkerheten vad gäller mobilbanken. Så här säger Per Hellqvist som är säkerhetsexpert på Symatec till Svenska Dagbladet:

Eftersom det bara går att göra relativt enkla saker i bankapparna är det svårt för våra banditer att sno våra pengar. Det de kan göra är att kolla ditt saldo och reta dig för att du inte har några pengar på kontot.

Publicerad: 7 september, 2013

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu