Fler loggar in till mobilbanken

7 September, 2013

Smslån » Nyheter » Fler loggar in till mobilbanken

Vi lever i en värld där tekniken har blivit en del av vårt liv, och det syns även på hur vi hanterar vår ekonomi och våra bankärenden.

I en artikel från Svenska Dagbladet kan man läsa att allt fler väljer att hålla på, och sköta, sin ekonomin med hjälp av sin mobiltelefon.

Det är i samband med att smartphones kom som förändringen skedde. Enligt artikeln har samtliga storbanker (SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank) konstaterat att inloggning via mobilen är vanligare än via internetbanken.

Säkerhetsexpert positiv till mobilbank

Varför det är så, är förståeligt. Det är både praktiskt och går snabbt, och du som inte än har din bank i mobilen kan gå in på bankens hemsida för att läsa mer. Allt du behöver är din telefon och därefter laddar du ner den app vilken banken använder sig av. Man behöver inte heller vara orolig över säkerheten vad gäller mobilbanken. Så här säger Per Hellqvist som är säkerhetsexpert på Symatec till Svenska Dagbladet:

Eftersom det bara går att göra relativt enkla saker i bankapparna är det svårt för våra banditer att sno våra pengar. Det de kan göra är att kolla ditt saldo och reta dig för att du inte har några pengar på kontot.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade