Fick du restskatt i år?

8 April, 2014

Smslån » Nyheter » Fick du restskatt i år?

Beskedet om vad du får tillbaka på skatten har kommit, och många är det som känner att sommaren är räddad i och med de extra pengar som ramlar in lagom till midsommar.

Dessvärre är det också många som känner motsatsen, att sommaren blir till att spendera hemma – eftersom det i år blev restskatt istället. Restskatt, eller kvarskatt som det också kan kallas, syftar på att det finns skatt kvar att betala för det föregångna året. Det är alltså motsatsen till skatteåterbäring.

För du som har fått restskatt och måste betala tillbaka kommer här lite information vilken kan vara bra att ha koll på:

  • Du kan betala din restskatt när som helst, men det är viktigt att du ser till att betala skatten före förfallodagen då det innebär en lägre räntekostnad än den som framgår av skattebeskedet.
  • Om du får ditt slutbesked för skatten i augusti, måste du betala senast 12 november, får du den i september är det 12 december som gäller och om du får slutskattebeskedet i december ska du betala senast 12 mars 2015. All den informationen kan du få via ditt skattekonto som du loggar in på via skatteverket och med din e-legitimation.
  • Sker betalning per internet är det viktigt att du anger ett korrekt OCR-nummer, vilket du hittar på din deklaration under den preliminära skatteuträkningen.

Kontrollera din deklaration innan du godkänner

Se också till att du kontrollerar din deklaration innan du godkänner den till skatteverket. Det kan finnas saker som du kan dra av vilket innebär att din restskatt bli mindre eller till och med att du istället kan få tillbaka på skatten. Det handlar om exempelvis rot-/rutarbete, resor till och från arbetet, dubbel bosättning på grund av arbete med mera. Allt detta kan du läsa mer om på Skatteverket.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade