Få ut det mesta av skatteåterbäringen - | Smspengar

Få ut det mesta av skatteåterbäringen

4 June, 2019

Smslån » Nyheter » Få ut det mesta av skatteåterbäringen

Har även du fått tillbaka på skatten? Härligt! Men vad kan du göra för att verkligen få ut det mesta av dina återvunna sedlar? Om du inte vill använda pengarna direkt finns det en del tips som gör att du optimerar din skatteåterbäring.

Spara pengarna i ett konto på bästa sätt

Det snabbaste tipset för att få avkastning på dina skattepengar är att flytta dessa från lönekontot till ett konto med ränta – låg ränta är bättre än ingen alls. Du kan dessutom se till att buffertspara den nya summan du fått in på kontot. Det är alltid bra att ha en extrapeng för två månaders utgifter tillgängligt, detta kan täcka upp för oväntade utgifter. Fler smarta sätt att göra det bästa av skatteåterbäringen kommer här:

  • Betala av krediter – och lån. Lös skulder på krediter du tagit och betala av lån. En extra avbetalning eller total lösning av lånet minskar räntan och få en mindre månadsutgift. Samtidigt betalar du av lånet snabbare.
  • Fondspara. Det är ett långsiktigt sparande som på just lång sikt ger bättre avkastning än ett sparkonto med låg ränta. Se till att välja fonder med låga avgifter för att minska på kostnaderna.
  • Bolån och CSN-lån. Du som inte har kortkrediter att betala av kan amortera av ett eventuellt bolån – det förbereder dig på kommande räntehöjningar och minskar ränteutgiften. Om du har CSN-lån kan du även betala av hela årets avbetalningar i ett enda svep.

Betala presenter och semestra för pengarna

Om du inte har några lån att betala av på – eller inte vill stoppa undan pengarna i ett sparkonto på en gång finns det mycket du förmodligen kan göra för dina skattepengar. Varför inte unna dig en semester när sommaren väl kommer, eller se till att ha råd med både studentpresenter, bröllops- och dopgåvor ifall säsongen bjuder på dessa högtidligheter.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade