Få en hållbar ekonomi i en kris - | Smspengar

Få en hållbar ekonomi i en kris

4 April, 2020

Smslån » Nyheter » Få en hållbar ekonomi i en kris

Corona har slagit hårt mot hela samhället, många bolag har en tuff period vilket har lett till att anställda har varslats. Detta innebär en stor oro för många hushåll. Hur ska du tänka för att få en sund ekonomi som är hållbar även i en lågkonjunktur?

Tips på hur du får en hållbar ekonomi

I kristider som dessa är det viktigt att tänka till en extra gång när det kommer till familjens ekonomi. Här kommer några tips på hur du bör reflektera för att ha god grund att stå på om din familj skulle få de svårt ekonomiskt till exempel om någon blir arbetslös.  

  1. Gör en budget för hela familjen där du skriver ner alla era kostnader. Fundera vilka kostnader som är livsnödvändiga och vilka kostnader ni kan ta bort om det skulle vara nödvändigt.

  1. Är du inte med i en a-kassa så gå med i en idag. Regeringen har nyligen sänkt villkoren för både arbetskrav och medlemskrav så att fler ska kunna utnyttja denna tjänst.

  1. Om du har en månadslön på över 25 000 kronor i månaden bör du teckna en inkomstförsäkring som innebär att du får ut upp till 80 % av din vanliga lön vid arbetslöshet.

  1. Ha ett regelbundet sparande där du helst sparar 10 % av din lön. Inför tuffare tider är det bra att ha en buffert med tre månadslöner.

Ett lån kan vara en tillfällig lösning

Enligt undersökningar har 70 % av hushållen en sparbuffert med minst två månadslöner men detta gäller långt ifrån alla. Många familjer lever med en tightare ekonomi och har inte haft marginaler till att spara. För dessa familjer kan en eventuell uppsägning och tappad inkomst bli förödande. Då kan ett lån från SMSPengar vara en räddare i nöden. Tänk på att inte låna mer än vad du kommer att kunna betala tillbaka.

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade