Få bättre ekonomi med dessa appar

6 November, 2019

Smslån » Nyheter » Få bättre ekonomi med dessa appar

När du har en bra helhetskoll på din ekonomi med sparande, lån, utgifter och inkomster blir vardagen enklare. Det finns ett antal appar som gör det roligare att lära sig privatekonomi. Läs mer om dessa här hos oss på Smspengar!

Att sätta sig ner med papper och penna för att skissa upp en månadsbudget för ett hushålls kanske du lärde dig på hemkunskapen. Men det är inte så värst roligt. Särskilt inte eftersom det finns massor med roligare sätt att hålla koll på din privatekonomi, med smarta appar till exempel. 

Tre mobilappar för din privatekonomi

Vill du kicka igång ditt personliga sparande? Veta var det just nu är bäst erbjudande på matvaror du behöver? Eller kunna splitta resenotan jämnt efter en weekend med vännerna? Då är dessa tre appar något för dig: 

  1. Tink. I denna app kan du ha full koll på var du lägger dina pengar under månadernas gång. Det är enkelt att koppla både kort och bankkonto till appen för att se över utgifter i diagram och staplar. Här är det dessutom roligare att göra en budget än med penna och papper. Perfekt om du har flera olika lån, hos olika långivare. 
  2. Dreams. Detta är en populär sparapp och det är på grund av att den verkligen peppar dig att nå ditt sparmål. I appen sätter du upp målet, bestämmer hur mycket du vill spara och hur lång tid du behöver ha på dig. Sedan fixar appen det åt dig. Dessutom är det fullt möjligt att para tillsammans med en vän eller en partner. 
  3. Splitwise. Efter en resa med kompisgänget är det lätt att glömma vem som faktiskt betalade vad. Med appen Splitwise kan ni skippa alla krångliga uträkningar via slitna kvitton, i stället lägger ni in alla utgifter i appen och sedan fördelas dessa jämnt på gruppmedlemmarna. 

Förutom dessa tre favoriter finns även en app som heter Matpriskollen. I denna kan du hålla koll på alla matbutikers erbjudanden, utan att behöva lusläsa reklamblad. Spara helt enkelt dina favoritbutiker i appen, till exempel de i din närhet, jämför priser och handla bevakade varor när det är extrapris någonstans. 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juli

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade