Enklare registrering hos WyWallet - | Smspengar

Enklare registrering hos WyWallet

5 June, 2013

Smslån » Nyheter » Enklare registrering hos WyWallet

För att kunna köpa eller betala via SMS måste du vara registrerad hos WyWallet. Sedan 1 juni 2013 har WyWallet förenklad registreringen och informationen som du får när du ska betala en produkt via SMS.

Bakgrund

Den första februari 2013 började “Betaltjänstlagen (2010:751)” gälla även SMS köp. Vi skrev om det i artikeln Registrering för betal-SMS. Vilket betyder att det är krav på att registrera sig före köp av produkter och tjänster via SMS. Hos oss gäller det när du ansöker om ett lån via SMS. Detta krav har ställt till problem för en hel del personer då det har blivit lite mer komplicerat att köpa tjänster via SMS. I strävan att förbättra situationen har WyWallet förenklat detta.

Förändringen

Förändringen innebär att istället för att man måste registrera sig före ett köp så kommer det första köpet att godkännas även om man inte har registrerat sig hos WyWallet. Samtidigt som köpet gått igenom skickas ett separat SMS ut med information om WyWallet och att om ett andra köp görs antas man acceptera villkoren för tjänsten och får automatiskt ett WyWallet-konto registrerat.

När ditt andra köp görs skickas ett SMS från med en bekräftelse på registreringen. Detta innebär att du inte behöver göra något aktivt för att registrera dig hos WyWallet.

Hur påverkar detta mig?

Om du redan har ett WyWallet konto sedan tidigare så påverkar detta dig inget alls. Har du inte registrerat dig tidigare så är det nu enklare för dig att registrera dig. Det är kostnadsfritt att vara registrerad hos WyWallet och pengarna dras från ditt abonnemang som tidigare.

När du ansöker hos oss kommer det första SMS:et komma fram till oss med din ansökan. Du kommer sedan få instruktioner om hur du går vidare med både ansökan och registreringen. Och om vi har förstått det rätt ifrån WyWallet sida behöver du bara skicka ditt SMS till oss och så ska du vara registrerad. För mer information angående detta så refererar vi dig till WyWallets hemsida.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade