En osynlig pengafälla - | Smspengar

En osynlig pengafälla

28 February, 2013

Smslån » Nyheter » En osynlig pengafälla

Ta en sekund och kika igenom dina kontoutdrag. Ignorera de summor som är över hundra, och fokusera på de mindre beloppen. Många bäckar små, bildar…? Du förstår säkerligen var vi är på väg. Många småinköp kan leda till gigantiska hål i ens plånbok, närmare bestämt tusentals kronor om året. Det är enkelt att tro att en kaffe eller godisbit inte spelar någon roll, men i det långa loppet gör det verkligen det.

24000 kronor på ett år

Kanske är du inte en av de som spenderar pengar på små impulsköp, men om du – liksom många andra, hittar flera småbelopp på ditt kontoutdrag, kan det vara värt att se över sitt köpbeteende. Som med allting är första steget mot att förändra sitt beteende, att vara medveten om problemet. Därför är det väldigt bra att se över sitt kontoutdrag, för att verkligen se var pengarna har tagit vägen. Kaffe, läsk, godis och tobak är de vanligaste småinköpen, och dessa småköp kan enkelt sluta i 500 kronor i veckan. På ett år blir det 24 000 kr.

Ta tillbaka kontrollen

Vi rekommenderar alla att sätta sig ner och titta igenom sitt kontoutdrag. Det kan bli en obehaglig överraskning, att se att det är småköpen som gör din ekonomi instabil. Men det är genom att identifiera vaneköpen och ta kontroll över dessa, som du kan spara in tusenlappar varje år. Ett tips för att verkligen se hur mycket pengar som försvinner på dessa kostnader, är att i en vecka hålla inne med småköpen, och istället sätta in de pengar du sparat på ett annat konto. Då kommer du att, svart på vitt, se hur mycket pengar som faktiskt försvinner på småköp. Sen behöver du inte sluta med dessa köp helt och hållet. Vardagslyx kan vara bra för själen. Men om ekonomin strular, kan det vara medveten om denna osynliga pengafälla.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade