En ekonomisk jul utan att snåla

14 December, 2018

Smslån » Nyheter » En ekonomisk jul utan att snåla

Visste du att det går att fira jul och nyår utan att plånboken behöver gapa tom hela januari i väntan på lönen? Här kommer våra bästa spartips inför julhelgen.

Det är ingen höjdare att känna ekonomisk panik under eller efter jul- och nyår. Se till att slippa det genom att följa några av våra råd. Det går nämligen att fira jul med julstämning, utan att slösa eller snåla. En fin balans är det bästa.

Spara pengar inför jul

Första steget mot en jul utan ekonomisk ångest är att göra en budget för vad allt får kosta. Ja, allt. Från julklappar och mat, till julpynt och aktiviteter. Budgeten får gärna upprättas långt innan julmånaden december inleds och då kan du även spara pengar till detta ändamål.

Fler spartips för en billigare jul

En jul med mindre slöseri behöver inte ha mindre julstämning än någon annan julafton. Det är till och med så att Årets julklapp blev det återvunna plagget, ett tecken på att hållbarhet och klimat är i stort fokus. Våra tips till dig som vill spara pengar under julhelgen, utan att tumma på stämning eller julfrid är följande:

 • Handla inte i överflöd – tänk igenom dina köp. Det kommer göra att du sparar pengar och om du dessutom handlar klapparna under hela året, slipper du panikhandla i julhandeln med tusen andra. Handla inte för mycket, se i stället till att klapparna faktiskt är någon som passar mottagaren.
 • Skippa alkoholen och ha en nykter jul. Öl, vin och annan rusdryck kostar en hel del. Om du har en vit jul sparar du pengar och mår dessutom bättre när julen är överstökad.
 • Handla dina julklappar på nätet. Ja, ibland är det mycket billigare online än vad det är i fysiska butiker. Även de återvunna plaggen går att hitta på Internet.
 • Se till att alla får bidra till julbordet. Ett redigt knytkalas är inte bara trevligt och roligt, där kan du och många andra även spara in pengar. Mat är dyrt, och vi äter enormt mycket mat på julen. Försök att undvika matsvinn och frys in det som inte går åt.
 • Bestäm en summa för julklappar. Det blir inte bara billigare att sätta ett pristak på presenterna som ska köpas, det gör att även barn som ofta har ett litet ekonomiskt svängrum kan vara med och handla julklappar. Ju lägre pris desto mer kreativitet krävs.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade