En billigare jul - | Smspengar

En billigare jul

4 December, 2013

Smslån » Nyheter » En billigare jul

Julen närmar sig med stormsteg, och snart är det dags att släppa in tomte, familj och vänner för lite julmat och annat gott. Det är en trevlig tradition för dem flesta, julen. Men för många är det också en ångestladdad högtid, då det kan saknas pengar för att få julfirandet så bra som möjligt.

Det är dock onödigt att ha ångest i onödan, då julen kan bli bra oavsett om du spenderar flera tusenlappar eller några hundralappar. För dig som vill fira en billig jul kommer här tre tips för en billigare jul:

  • Julhandla på loppmarknad. Till julen är det många som säljer av gamla ljusstakar, julkulor, prydnadstomtar och dylik till ett billigt pris, för att kunna ha råd med nytt julpynt. Att köpa in årets julpynt på en sådan marknad kan vara exakt vad som gör att ekonomin klarar sig den här julen. Ett smart sätt kan likaväl vara att stå på den andra sidan, och sälja av dina gamla julsaker.
  • Ignorera julklappshetsen. Vi lever i ett konsumtionssamhälle där vi överlag köper mycket saker, och självklart köper vi ännu mer på julen. Försök att ta avstånd från den här juklappshetsen och kom överens med dina nära och kära att inte gå över en viss gräns. På så vis behöver man inte oroa sig över att köpt något som är tillräckligt fint, och alla blir nöjda. Vad gäller presenter till barnen kan det vara smart att redan nu lära dem att jul handlar om umgänge och kärlek, snarare än presenter. Även om det självklart är en fin bonus.
  • Gemensam julmiddag. En klassisk knytis-middag kan vara att fördra på julafton. Kom överens med de som du ska fira med om em som ska inhandla och laga vad, så hålls kostnaden nere för alla inblandade, samtidigt som ni får möjlighet att njuta av en fin julmiddag.

 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade