Ekonomin när jobbet dröjer

Det kan hända för oss alla att vi går igenom perioder i livet då vi tillfälligt står utan jobb. Företag kan omorganisera sig och därmed få nya eller förändrade behov, och behovet av personal kan variera under olika perioder för en organisation. Något som naturligtvis påverkar verksamhetens medarbetare. Som privatperson gäller det då att kunna säkra sin ekonomi så mycket som möjligt, redan under de perioder då man har en fast och stabil inkomst.

A-kassan: en viktig ekonomisk försäkring

När man har ett jobb så är det alltid en garanti för sig själv, inför eventuellt mer osäkra tider, att gå med i en A-kassa. A-kassan är en säkerhet för dem som under en period blir utan arbetsinkomst eller får en nedsatt inkomst. Systemet fungerar genom att man medan man har en inkomst betalar in en avgift, mot att man sedan får en ersättning under perioder då man behöver det. Det hela baseras på villkor och krav på dig som arbetstagare. Bland annat behöver man aktivt söka nya jobb då man är arbetslös, för att också kunna ta del av ersättningen.

Öka kompetensen genom studier

Har man otur kan man sakna den kompetens som behövs för att få ett arbete, eller så är den kompetens som man har inte längre lika efterfrågad på arbetsmarknaden. I bägge fallen går det att vidareutbilda sig eller komplettera med kurser eller lämpliga utbildningar. Är ens kunskapsbrister på gymnasienivå finns det bra kurser och utbildningar bland annat på Komvux eller Folkuniversitet. En fördel med dessa typer av studier är ofta att det är mer inriktade mot praktiska kunskaper, som man direkt kan ha nytta av i arbetslivet. Det finns även KY-utbildningar där det ingår praktikperioder ute i yrkeslivet samt naturligtvis ett stort utbud av rent akademiska kurser och utbildningar.

Starta eget företag

Upplever man att jobbtillfällena är få och sällan förekommande för det som man är utbildad för eller vill arbete med, är ett av alternativ att starta ett eget företag. Man kan under ett eget namn vara konsult åt företag som har ett behov av den kompetens som man besitter, men inte har möjlighet att anställa. Man kan också skapa en färdig produkt av det som man erbjuder för att på så sätt sälja den och få en inkomst.

Publicerad: 12 september, 2012

Låna

Kundtjänst öppettider

Helgfria vardagar: 08:00 - 18:00

Öppet för ansökningar 24 timmar om dygnet och 365 dagar om året.

GF Money Consumer Finance

BOX 1306, 751 43 Uppsala

Besöksadress: Östra ågatan 31, 753 22 Uppsala

556876-2578

018 71 00 02

info@smspengar.nu