Ekonomiåret 2014 | Smspengar

Ekonomiåret 2014

29 December, 2014

Smslån » Nyheter » Ekonomiåret 2014

2014 var ett spännande år utifrån många aspekter. Det var fotbolls-VM, valår, regeringskris, ice bucket challanges, spänning i OS i Sotchi och mycket mer. Det var även mycket som hände med ekonomin under 2014. Nya lagar och hårdare krav, främst för att det ska bli mer säkert att låna. Och även vi på Smspengar har sett över våra tjänster, och förbättrad dem. 

För att summera året som varit har vi  listat de stora ekonominyheterna för året, både från oss på Smspengar och i övriga sverige.

 • Större sms-lån med lägre avbetalningstid:
  – Det var i mitten av året som vi bestämde oss för att ändra våra produkter och göra det mer flexibelt att låna. En stor skillnad med de nya lånen är att kunder nu kan låna pengar en längre tid även vid mindre belopp. Det är en tjänst som många av våra konkurrenter än inte har lanserat.
 • Tydligare lån med bekräftelsebrev:
  – Vi lån av pengar är tydlighet viktigt, vilket var någonting vi hade i åtanke när vi i maj lanserade vårt nya bekräftelsebrev. Brevet är ett dokument som välkomnar samt identifierar nya kunder, någonting som är mycket säkrare än det alternativ vi hade innan (identifiering med mobilnummer).
 • Lagen för säkrare sms-lån
  – 1 juli i år kom en ny lag som påverkade låntagare och långivare. Den nya lagen innebar att alla låneföretag måste inkomma med en ansökan till Finansinspektionen varpå företaget prövas för att se om de håller standarden för en ansvarsfull kreditgivning. Detta för att bli av med oseriösa låneföretag och hindra att fler hamnar hos Kronofogden på grund av obetalda sms-lån.
 •  Skärpta bolånekrav
  – Även vid bolån har reglerna skärpts. Det sedan Finansinspektionen insett att hushållens skulder innebär risker för både Sverige och den enskilda individen. Finansinspektionen kommer att arbeta fram detaljerna för de nya reglerna de nästkommande månaderna.

Ett mycket spännande år kan vi nu lägga bakom oss, för att välkomna ett år som mest troligt blir ännu mer spännande. Det nalkas nyval – vilket mycket väl kan påverka den svenska ekonomin. Men hur det påverkas, vet vi inte än. Vi vet däremot att vi på Smspengar kommer fortsätta att sträva mot utveckling, för att kunna erbjuda våra kunder säkra och flexibla lån. 

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade