Ditt ekonomiska skydd vid resor

24 October, 2012

Smslån » Nyheter » Ditt ekonomiska skydd vid resor
Visst låter salta bad och soldränka stränder som något som vi alla kan ha behov av under de kallare perioderna. Tyvärr blir drömsemestern inte alltid som man tänkt sig. Den klassiska vägen till att kunna få tillbaka pengar och ha en ekonomisk säkerhet vid oförutsedda händelser under resan- är att vara försäkrad.

Behövs en reseförsäkring?

Det finns i regel fyra olika punkter där du som resenär och köpare har försäkringar som gäller under resan. Vad som gäller mer specifikt kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag och mellan olika avtal. När det gäller alternativ av försäkringar vid resor, är detta de vanligaste alternativen:

– Hemförsäkringen

I en klassisk hemförsäkring ingår en reseförsäkring som räcker för dem som inte ska vara borta i färre än 45 dagar. Denna gäller vid olyckor, sjukdomar och stölder. För den klassiska sommarsemestern utomlands brukar alltså hemförsäkringen vara tillräcklig.

– Bankkort

Den försäkring som ingår i ens bankkort kan ses som ett tillägg till hemförsäkringen men är inget som man klarar sig på helt och hållet. De skydd som bankkortet kan ge, som avbeställningsskydd, gäller bara de köp som man har gjort på kortet.

– Hemförsäkring med tillägg

Den tilläggsförsäkringen som finns att köpa utöver den klassiska hemförsäkringen gäller bland annat om man ska vara borta längre än 45 dagar på sin resa eller överskrider någon annat av de villkor som finns för hemförsäkringen.

– En egen reseförsäkring

Den extra reseförsäkringen kan ibland köpas hos försäkringsbolaget men brukar även erbjudas av researrangören vis köpet av resan.  Vad som väger in för att man även ska köpa en sådan är precis som tillägget ovan, i de fall då den vanliga hemförsäkringen inte räcker till. Eftersom att reseförsäkringen innebär en extra kostnad bör man vara medveten om att den i många fall inte är nödvändig, då den vanliga hemförsäkringen ändå gäller. Men detta kan vara olika från fall till fall.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Juni

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade