Den 25:e smäller det – men innan dess?

16 March, 2022

Smslån » Nyheter » Den 25:e smäller det – men innan dess?

Börjar pengarna tryta i slutet av månaden? I grunden kan det bero på att budgeten inte fungerat, men det behöver inte alltid vara ens eget fel – plötsliga utgifter kan såklart uppstå. Med bra planering och genom att vara lite extra sparsam kan du undvika att stå helt utan pengar precis innan lön. 

Här kommer ett par tips för att få ekonomin att gå ihop veckan innan lön:

  • Köp endast vid behov och inte av begär 

Du behöver inte köpa den där tröjan du vill ha just nu och det finns säkert fler utgifter som kan vänta tills du har råd. Planera dina inköp noga och gärna en månad eller två i förväg så att du kan se över budgeten och behovet istället för att köpa på impuls.

  • Töm skafferiet istället för att äta ute 

Du har säkert en del saker hemma i både kyl, frys och skafferi. Om du inte tycker att det går ihop gör det till en utmaning och få det gå ihop. Vad sägs om att testa nudelvåfflor eller kanske en wok eller pyttipanna? Kom ihåg att förbereda matlådor så du har mat i ett par dagar framåt.

  • Promenera mera 

Betalar du engångsavgifter för kollektivtrafik fastän du bara ska några stationer? Det är oftast avgifter som kan samlas på hög och om du är i behov av att resa ofta är det billigare att skaffa månadsbiljett eller liknande. Har du däremot inte långt till de platser du regelbundet ska till eller vill besöka – gå. Det är bra motion och du sparar även en slant på det.

  • Rea varning

Du behöver inte köpa bara för att det är på rea. Om det är något du verkligen behöver eller som du funderat på att köpa en längre tid kan du passa på. I övrigt kan det vara bra att undvika rea-fällan så gott det går.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade