Den 25:e smäller det – men innan dess? | Smspengar

Den 25:e smäller det – men innan dess?

16 March, 2022

Smslån » Nyheter » Den 25:e smäller det – men innan dess?

Börjar pengarna tryta i slutet av månaden? I grunden kan det bero på att budgeten inte fungerat, men det behöver inte alltid vara ens eget fel – plötsliga utgifter kan såklart uppstå. Med bra planering och genom att vara lite extra sparsam kan du undvika att stå helt utan pengar precis innan lön. 

Här kommer ett par tips för att få ekonomin att gå ihop veckan innan lön:

  • Köp endast vid behov och inte av begär 

Du behöver inte köpa den där tröjan du vill ha just nu och det finns säkert fler utgifter som kan vänta tills du har råd. Planera dina inköp noga och gärna en månad eller två i förväg så att du kan se över budgeten och behovet istället för att köpa på impuls.

  • Töm skafferiet istället för att äta ute 

Du har säkert en del saker hemma i både kyl, frys och skafferi. Om du inte tycker att det går ihop gör det till en utmaning och få det gå ihop. Vad sägs om att testa nudelvåfflor eller kanske en wok eller pyttipanna? Kom ihåg att förbereda matlådor så du har mat i ett par dagar framåt.

  • Promenera mera 

Betalar du engångsavgifter för kollektivtrafik fastän du bara ska några stationer? Det är oftast avgifter som kan samlas på hög och om du är i behov av att resa ofta är det billigare att skaffa månadsbiljett eller liknande. Har du däremot inte långt till de platser du regelbundet ska till eller vill besöka – gå. Det är bra motion och du sparar även en slant på det.

  • Rea varning

Du behöver inte köpa bara för att det är på rea. Om det är något du verkligen behöver eller som du funderat på att köpa en längre tid kan du passa på. I övrigt kan det vara bra att undvika rea-fällan så gott det går.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade