Deklarera online - | Smspengar

Deklarera online

17 April, 2015

Smslån » Nyheter » Deklarera online

Du har väl inte missat att du kan deklarera online? Vi på Smspengar vill uppmärksamma alla våra kunder om att Skatteverket med start i mitten av mars börjat skicka ut Inkomstdeklaration 1.

Det är dags att deklarera för Inkomstdeklaration 1 och något som kan vara värt att lägga på minnet är att du inte behöver vänta på deklarationen i pappersformat. Det går nämligen alldeles utmärkt att deklarera direkt på Skatteverkets hemsida. Du hittar din deklaration genom att gå till Skatteverket.se och klicka på fliken Deklaration 2015, därifrån kan du sedan välja Skatteverkets e-tjänst eller app.

Att deklarera via e-tjänsten

Skatteverkets e-tjänst öppnar den 19 mars för Inkomstdeklaration 1 och är öppen till och med den 4 maj då alla deklarationer ska vara inskickade. Du kan logga in på e-tjänsten med din e-legitimation eller med en säkerhetskod som du fått av Skatteverket. Vi på Smspengar rekommenderar att du använder din e-legitimation eftersom att du med denna inloggning både kan göra ändringar i din deklaration och även ändra konto om det så skulle behövas. Med säkerhetskoden går det endast att se och godkänna den förifyllda deklarationen samt fylla i avdrag för resor till och från din arbetsplats. I e-tjänsten kan du dessutom skicka med relevanta bilagor.

Att deklarera via App

Vill du inte logga in via e-tjänsten finns även möjlighet att ladda hem Skatteverkets app från deras hemsida. Via appen kan du nämligen alltid se ditt aktuella skattekonto med saldo, bokförda transaktioner och även kommande transaktioner samt se skattebesked och se intyg för rot- och rutarbete. Du kan även välja att deklarera via appen under förutsättning att du, precis som med e-tjänsten, har en e-legitimation. Dock kan du via appen inte lägga till fler uppgifter än de uppgifter som redan finns i deklarationen och du kan heller inte deklarera bilagor. Vill du göra ändringar i din deklaration är det istället bäst att använda Skatteverkets e-tjänst eller att helt enkelt vänta på deklarationen i pappersform dyker upp.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade