Dags att spara pengar till semestern | Smspengar

Dags att spara pengar till semestern

24 April, 2012

Smslån » Nyheter » Dags att spara pengar till semestern

Årets semester närmar sig för de flesta. En semesterkassa gör att man kan unna sig lite extra när man är ledig. Oavsett om det handlar om att grilla några gånger i veckan och äta god mat eller åka iväg hemifrån. Har du inte börjat lägga undan lite pengar till det du skulle vilja göra under sommaren finns fortfarande chansen till att hinna spara ihop det som krävs.

Vi påverkas av de ekonomiska svängningarna

Svenskarna lägger årligen en större summa pengar på sina semestrar. Även om man behöver anpassa sina sommarplaner efter sin egen ekonomi, vill de flesta att deras semesterdagar ska skilja sig från årets övriga dagar. Hur mycket man i genomsnitt väljer att spendera, varierar utifrån den allmänna ekonomiska situationen. Är det ekonomiska läget bra i landet och världen, väljer fler att lägga mer pengar på sina semestrar. Är det oroliga ekonomiska tider väljer man att hålla igen och göra billigare saker under sina lediga dagar.

Det lilla gör skillnad

De små utgifterna kan, om de undviks och sparas undan istället, under en längre period rädda semestern. Dra ner på kostnaderna för att köpa tidningar, smågodis och snus eller cigaretter. Spara istället pengarna på ett eget semesterkonto, så blir det lättare att motiveras när man ser hur man närmar sig målet. Tidningar går att läsa på nätet, och godis kan bli lättare att avstå ifrån, när man har ett tydligt mål med sitt sparande.

Att låna till semesterkassan

Att låna pengar till semestern är inte vanlig, men det förekommer. I första hand är det lönen man använder för att betala och i andra hand sina sparade pengar. Kommer man att låna pengar till att göra en resa, bör man ha en egen plan för hur man ska betala tillbaka och även betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Oktober

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2022-02-21):
En kontokredit utnyttjad om 15 000 kr till 39.8 % rörlig ränta som återbetalas på 12 avbetalningar på 1 787 kr i snitt, 280 kr i uppläggningsavgift, 45 kr i månads/aviavgift och 95 kr i uttagsavgift ger en effektiv ränta på totalt 58,91 %. Totalt att återbetala 21 430 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2023 Alla rättigheter reserverade