Budgetvänliga tips inför påsklovet

16 February, 2022

Smslån » Nyheter » Budgetvänliga tips inför påsklovet

Det kan vara svårt att höra om alla familjer som åker iväg på semester under påsklovet när man själv inte har råd. Men det betyder inte att påsklovet inte kan bli roligt i alla fall. Här har vi samlat ett flertal tips för hur du med en liten budget kan maxa påsklovet för dig själv och dina barn.

 

 • Utflykt 

En kort men så värdefull minisemester. Gör i ordning varm choklad i en termos, ladda en matsäck eller mat som är redo att grillas. Ge er sedan iväg till en mysig park eller en annan del av staden ni bor i. Varför inte upptäcka naturen i närområdet och leka i skogen?

 • Baka

Baka något gott tillsammans med barnen. Varför inte skaffa dig ingredienser för att göra en häftig trevåningstårta som barnen kommer att älska? I slutändan blir detta en riktigt god aktivitet och ni kan bjuda vänner på en härlig fikastund.

 • Gå på museum 

De flesta museer har ofta en billig entréavgift eller är gratis. Museer uppskattas av såväl vuxna som barn och är en rolig och lärorik aktivitet.

 • Gör olika DIY’s 

Kolla upp tutorials på hur ni gör egen slime, skapa söta krukor eller ljuslyktor av lera. Eller lär er något hantverk som att virka eller tälja. Bara er fantasi sätter gränserna.

 

 • Spela spel 

Oavsett om det är tv-spel eller brädspel så är detta en aktivitet som alltid går hem. Det är också något som är perfekt att göra tillsammans med hela familjen eller vänner.

 

 • Plantera

Påsken är synonymt med våren. Tänk att snart är det inte långt kvar till sommaren, och många växter behöver förodlas så varför inte påbörja några odlingar redan nu? Köp lite fröpåsar med grönsaker eller rotfrukter som ni kan njuta av i sommar? Barnen kommer tycka det är roligt att få plantera och se plantorna växa!

 

Tänk på att det finns mängder av aktiviteter att göra och påsk behöver inte vara tråkigt bara för att du inte har ekonomin för att göra något större. Ta vara på tiden med nära och kära innan vardagen kommer igång igen!

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade