Bra och gratis till din dator | Smspengar

Bra och gratis till din dator

4 November, 2011

Smslån » Nyheter » Bra och gratis till din dator

Visst är det trevligt när saker är gratis. Speciellt när det handlar om saker som annars skulle kosta en hel del, som programvara till ens dator. Sanningen är att de programmen till datorn som inte kostar i de flesta fall är precis lika bra som dem man köper.  Här har vi samlat några tips på gratisprogram till datorn som kan göra vardagen både enklare och roligare.

Gratis program för kommunikation
Att kommunicera med sina vänner och bekanta på datorn har blivit ett nöje som man gärna inte betalar för utan räknar med att kunna ladda ner gratis. Idag finns det några olika program för att kunna kommunicera på datorn med sina vänner, och några av de bästa programmen för datorn är dessutom gratis att ladda ner. Några av de mest nedladdade programmen är MSN Messenger och Skype. Med Skype , www.skype.com, kan man ha videosamtal med sina nära och kära över nätet, oavsett vart i världen man befinner sig. Gratistjänsten utnyttjas idag av många, men man kan med Skype även ringa till telefoner och mobiltelefoner, vilket då kostar.  De flesta användarna av programmet utnyttjar gratistjänsten, då allt man behöver är att man själv och den man vill chatta med har installerat programmet på sin dator.

Redigera bilderna i datorn
De privata bilderna på datorn kan få sig ett lyft utan program som kostar skjortan eller är svåra att förstå sig på. Photoscape, www.photoscape.org, är ett av programmen för bildhantering där man bland annat kan justera bildernas färger, klippa bort delar av bilder man inte vill ha med eller skapa ett bildspel. Funktionerna är många. Ytterligare ett program för bildhantering, som dock kan kräva lite mer av användaren att sätta sig in i, är gratisprogrammet GIMP.  Även detta ett funktionsrikt bildhanteringsprogram för dig som tycker om fotografering och olika sätt att bearbeta bilderna.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade