Bra att tänka på vid lån

15 June, 2014

Smslån » Nyheter » Bra att tänka på vid lån

Vi lever i en tid då det är ganska lätt att skuldsätta sig. Det kan vara så enkelt att du köper en ny smartphone på avbetalning, och även om du kanske inte ser det som en skuld – är det faktiskt exakt vad det är. Men det är ingenting att skämmas över.

Att låna pengar gör de flesta människor, det viktigaste är dock att man har kontroll och en bra överblick kring sina lån. Det är också viktigt att se till att man betalar tillbaka ordentligt, och lånar pengar till rätt saker.
Det finns också andra saker att tänka på när du lånar pengar, antingen via sms-lån eller genom att köpa någonting på avbetalning. Här är några saker att ha i bakhuvudet:

  • Undvik att låna till konsumtion. Försök istället spara ihop pengar till det du vill köpa, och låna endast när det är nödvändigt. Exempelvis när du har en räkning som missats och måste betalas, för att undvika att räkningen går vidare till Kronofogden.
  • Välj rätt låneföretag och se till den effektiva räntan (någonting vi har skrivit om här). På så vis ser du hela kostnaden för lånet och kan ut efter det få en lättare förståelse kring vad du ska betala tillbaka.
  • Räkna framåt i tiden. Ta inget lån om du inte med säkerhet vet att du kommer att kunna betala tillbaka det. Det kan annars lätt bli en ond cirkel där du tar lån för att kunna betala tillbaka lån.

 

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


  • Som ett kreditkort i din mobil
  • Besked direkt helt utan UC
  • Direktutbetalningar 24/7
  • Direktutbetalningar 24/7 *
  • Låna 1 000 - 30 000 kr
  • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade