Billigare att turista utomlands - | Smspengar

Billigare att turista utomlands

5 September, 2017

Smslån » Nyheter » Billigare att turista utomlands

Den svenska sommaren har varit torr men inte särskilt varm, vilket har fått många svenskar att söka sig till sol, värme och bad utomlands. Länder som har sjunkande kurser vad gäller valuta, är populära resmål. Det blir helt enkelt billigare för svenska turister.

Många vill ha värme och sol på semestern, innan hösten och mörkret kommer tillbaka. Samtidigt skadar det ju inte plånboken om det dessutom är billigt i det land man planerar att åka till. En valuta som har försvagats gentemot kronan är till exempel dollarn. Det räcker med att göra en jämförelse med januari för att se att dollarn nu kostar en hel krona mindre, något som gör det extra prisvärt för svenskar att resa till USA och semestra nu i sommar.

Andra resmål som det har blivit billigare för svenska turister är:

  • Turkiet
  • Storbritannien
  • Japan
  • Vietnam

Många lånar pengar på semestern

Det är vanligt att låna pengar under sommarledigheten. Närmare var tionde svensk har tagit kreditlån under semestern och under sommaren syns en tydlig ökning av hur många som tar privat- och snabblån. Det kan vara för att ha råd med en semesterresa till varmare breddgrader, för att renovera och fixa hemma eller helt enkelt för att något oförutsett går sönder, som en disk- eller tvättmaskin. Två tredjedelar av de som tar ett kreditlån gör det dock för att låna pengar till en resa, vare sig det är till en charter, en tågluff eller till ett äventyr i USA. Eftersom det ofta är billigare utomlands får du nästan alltid mer för pengarna. Det viktiga är att räkna på lånekostnaden och den effektiva räntan samt vara medveten om avbetalningens hastighet.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade