Bättre privatekonomi snabbt - | Smspengar

Bättre privatekonomi snabbt

11 March, 2017

Smslån » Nyheter » Bättre privatekonomi snabbt

Att ha en sund privatekonomi i grunden gör det lättare att klara av oförutsedda kostnader som kan uppkomma i vardagen. Men vad för tips finns för att skaffa sig en bättre hushållsekonomi snabbt?

Experter hävdar att en god och stabil privatekonomi kräver två saker – dels planering men även disciplin. Sedan skadar det inte att man har turen på sin sida och att ens tvättmaskin, bil eller något annat kostsamt hemma går sönder.

Säkra upp inkomster och spara det du kan

Det är viktigt att bland annat säkra upp inkomster, detta för att förhindra eventuell katastrof om något går snett. Som löntagare är det essentiellt att gå med i a-kassan och dessutom skaffa inkomstförsäkring. Andra vitala grundsteg för en balanserad privatekonomi är att spara. Detta kan inte fästas nog med vikt kring. Spara till buffert som finns att ta från när oönskade överraskningar hoppar fram, detta efter att du betalat hyra och räkningar. Utgångspunkten brukar sättas vid två månadslöner efter skatt oavsett inkomst.

Andra enkla tips på hur din privata ekonomi tryggas är att:

  • Ringa in dina stora utgifter, det som skulle påverka dig och din hushållsekonomi om till exempel räntan steg.
  • Spara halva löneförhöjningen vid nästa löneökning, då märker du inte någon skillnad i vardagen samtidigt som ditt sparande växer.
  • Se över dina försäkringar och jämför priser på hem- och husförsäkringar. Byt bolag om du hittar något billigare med samma eller bättre villkor.

Du kan alltså alltid jobba för att ha en stabil och trygg ekonomi i ditt hushåll – men oförutsedda kostnader kan alltid rasera det. Som tur är finns det möjligheter att klara sig ur ekonomiska knipor, inte minst med ett snabbt lån med goda villkor och smart återbetalningsplan.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade