Att handla på kredit

8 November, 2021

Smslån » Nyheter » Att handla på kredit

Att handla på kredit kan gynna många. Det kan hjälpa dig att få de saker du behöver, när du behöver dem. Men det är inte för alla och att handla på kredit är inte alltid ett klokt val. Läs vidare för att få en förståelse om vad det innebär att handla på kredit och vad du ska tänka på.

Vad innebär en godkänd kredit?

En godkänd kredit innebär att det har tagits en kreditupplysning på dig och att du nu har ett avtal om att låna pengar när du till exempel inte betalar direkt vid köp av en vara eller tjänst. När du handlar på kredit finns det ofta en ränta ovanpå det som ursprungligen lånades ut samt en återbetalningstid innan ditt konto upphör – syftet är att se till lånen betalas tillbaka. 


Viktigt att tänka på

 • Antal kreditupplysningar
  De som inte har tillräckligt bra koll på sina utgifter kan lätt handla för mycket på kredit. Att handla mycket på kredit innebär också fler kreditupplysningar, vilket är negativt. Håll därför koll på hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig. I de flesta fall görs det en UC vid kreditupplysningar och har du för många kan det se ut som att du har ekonomiska problem eftersom att du fortsätter att be om kredit (lån).
 • Ha koll på hur mycket du köpt på kredit
  Ha en tydlig överblick över vad du köpt på kredit och se till att det inte blir för mycket. Det kan leda till att du hamnar i en dyr situation med en väldigt hög månadskostnad som du tillslut inte klarar av att betala med den månadslön du har.
 • Räntan
  När du börjar betala av din kredit finns det en ränta. Det vill säga att du kommer betala mer för det du köpt i förhållande till ursprungspriset. Ha en tydlig tidsgräns på hur många månader krediten ska betalas av på så att du inte betalar alldeles för mycket.

Hoppas att du har lite bättre koll på vad det innebär att handla på kredit nu. Se till att tänka en extra gång innan du handlar på kredit så att det inte blir för stora månadskostnader som du inte vet hur du ska betala av.

Flexibla smslån och kontokrediter upp till 30 000 kr när det är skralt i kassan!


 • Som ett kreditkort i din mobil
 • Besked direkt helt utan UC
 • Direktutbetalningar 24/7
 • Direktutbetalningar 24/7 *
 • Låna 1 000 - 30 000 kr
 • Flexibel återbetalning

* Gäller uttag från din kontokredit om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

* Gäller om du är beviljad en kredit (krediter beviljas under öppettider), har ett kreditutrymme att utnyttja och har en av de banker som stöds.

Lånebelopp

10 000 kr

Första förfallodatum

den 28:e Maj

Betala minst 700 kr/mån

Trygg och säker ansökan

Lånexempel (2024-01-16):
Utnyttjad kredit om 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 19 725 kr (snitt 1 644 kr per månad). Effektiv årsränta: 71.05%. Kontokredit med rörlig nominell årsränta på 44.00%. Avgifter: Uppläggningsavgift 280 kr. Uttagsavgift 95 kr. Avi/Månadsavgift: 45 kr. Lånexemplet förutsätter ett uttag med avgift, en uppläggningsavgift samt 12 avi/månadsavgifter.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

© Smspengar 2007 - 2024 Alla rättigheter reserverade