Årets fattigaste månader är här - | Smspengar

Årets fattigaste månader är här

15 January, 2020

Smslån » Nyheter » Årets fattigaste månader är här

Med ett nytt decennium framför oss finns alla möjligheter till en nystart när det kommer till det ekonomiska. Januari och februari är två av årets fattigaste månader efter alla julklappar och lyxig nyårsmat. Så hur klarar du då dessa månader och startar 2020 med goda ekonomiska förutsättningar?

December är en månad som kan ta hårt på plånboken för de flesta. Hela familjen ska ha julklappar och det ska köpas oändligt med mat till både julbordet och nyårsfesten. Till följd av detta är januari och februari två av årets fattigaste månader. Det finns dock en del tips och råd du kan följa för att underlätta den första tiden på det nya året.

Hur du sänker dina utgifter

Att minska dina kostnader kan vara nödvändigt för att du ska klara av januari och februari. Det är bra att ta till vara på tipsen även efter årets fattigaste månader så har du möjlighet att spara ihop till en buffert.

  • Första tipset för att sänka dina kostnader är att införa köpstopp. Med köpstopp menas att du inte får handla något förutom det som verkligen är nödvändigt. Mat och bensin är exempel på nödvändigheter medans kläder är något som kan vänta till senare.
  • Kolla efter begagnat på nätet och på loppis om det är något du måste köpa, som till exempel vinterskor och kläder till barnen.
  • Planera din mathandling och storhandla så du inte blir frestad till onödiga inköp. Laga storkok på kvällen så får du dessutom matlåda som du kan ta med och äta till lunch dagen efter.
  • Undvik aktiviteter som kostar pengar. Många städer anordnar gratis aktiviteter för barn, annars kan en dag med lek i skogen vara gratis underhållning.

Vad kan du göra för att tjäna lite extra pengar?

Om det inte räcker med att sänka dina utgifter finns det några saker du kan göra för att ha möjlighet till att tjäna extra pengar.

  • Ha en förrådsrensning hemma och sälj alla prylar som du inte använder längre på loppis eller en köp- och sälj sajt. Ofta har man fler saker än man tror som går att sälja.
  • Om du har möjlighet kan du till exempel ta ett extrajobb eller hyra ut din lägenhet på Airbnb eller blocket.
  • Ta ett lån för att klara den svåraste tiden.

Gör en budget där du sparar ihop lite varje månad som du sen kan använda till jul och nyår och därmed undvika att  januari och februari bli de fattigaste månaderna nästa år.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade