Antalet unga i skuld minskar - | Smspengar

Antalet unga i skuld minskar

21 June, 2016

Smslån » Nyheter » Antalet unga i skuld minskar

Det hörs mycket negativt om lånebranschen men faktum är att antalet unga som befinner sig i skuld har minskat avsevärt. Enligt siffror från Kronofogden har mängden skuldsatta unga minskat med hela 13 procent på bara två år.

Siffror från Kronofogden visar att den grupp i samhället som är mellan 18 och 25 år har minskat sin skuldsättning med så mycket som 13 procent på två år. Denna sakuppgift i statistiken visar att trenden kring skuld går att bryta, med rätt information och rätt kunskap.

År 2013 fanns det fler än 40 000 skuldsatta ungdomar i Sverige. Denna siffra är alltså den som har minskat drastiskt under de dryga två åren. Men det är svårt att svara på vad den stora förändringen beror på, kanske är unga i dag mer medvetna om när och hur man ska låna och när man inte ska göra det. Kronofogden själva menar att det kan handla om hur man på myndigheten har arbetat med att förebygga skuldsatthet.

På en annan myndighet, CSN, den Centrala studiestödsnämnden, ringer man berörd person innan en skuld har gått så långt att den hamnar hos Kronofogden. Även om den åtgärden inte kan stå för hela förklaringen så kan detta vara något som har anammats av flera kreditgivare och låneföretag. Tack vare lagförändringar och egna initiativ får man hos kreditbolag ofta en möjlighet att förlänga sin låneperiod, detta för att förhindra och avhjälpa att en kund hamnar i skuld hos Kronofogden.

Medvetenhet samt förlängning av lån förhindrar skuldsättning

Det som är viktigt att veta är att ju förr en skuld betalas av, desto lättare går det att förhindra att man registreras hos exempelvis Kronofogden. Så att själv vara medveten om sina krediter är verkligen av vikt när det kommer till lån och återbetalning av dessa.

Hos oss på Smspengar kan du som låntagare förlänga ditt lån genom att betala en extra räntekostnad och då skjuta på datumet i 60 dagar. Detta är ett bra alternativ om du inte kan betala tillbaka lånet i tid.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade