Antalet skuldsatta minskar | Smspengar

Antalet skuldsatta minskar

11 February, 2017

Smslån » Nyheter » Antalet skuldsatta minskar

Allt färre har en skuld hos Kronofogden rapporterar flera av de större medierna. Under förra året minskade antalet skuldsatta med nästan 5 000 personer. Enligt statistik från myndigheten själv hade 423 000 personer en skuld jämfört med ca 428 000 under föregående år.

Det är en positiv trend som kan synas, att de skuldsatta har minskat, detta eftersom det är en fortsättning på minskningen som kunnat skönjas i flera år. Siffran på antalet skuldsatta är nämligen det lägsta antalet sedan 2011. Kronofogdens förklaring till den uppåtgående trenden är vidare att ekonomin är fortsatt stark i Sverige samtidigt som arbetslösheten har minskat och räntorna är låga. Dessutom har det stadigt växande totala skuldbeloppet bromsat in nämnvärt.

Skuldfri hos Kronofogden betyder mycket

Det är främst i den yngre kategorin som den goda trenden kan märkas. Det gäller 18-25-åringar, där de skuldsatta till antalet har minskat med hela 5 procent ner till cirka 35 000. Det gör att fler unga slipper få problem att ta lån längre fram i livet, och att de därmed ökar sin ekonomiska handlingsförmåga. Dessutom tycks det så att många fler unga har blivit bättre på att betala statlig TV-avgift.

Det är alltså viktigt att inte ta lån om du sedan inte kan betala tillbaka. Vi på Smspengar kontrollerar alltid om du som ansöker om ett lån har ett aktivt ärende hos just Kronofogden. Detta för att det ska bli så säkert som möjligt för dig. Det är viktigt att uppfylla en del kriterier för att bli beviljad ett smslån, inom detta ingår bland annat betalningsförmåga och historik. Om din ansökan sedan blir godkänd betalar vi ut pengarna direkt till kontot som registrerats. Mer om detta kan du läsa här.

© Smspengar 2007 - 2022 Alla rättigheter reserverade